FC Volendam - FC Utrecht

22 maart 2009 /

Spanning hield supporters wakker bij FC Volendam-FC Utrecht

Door Cor Westerveld
“Rommelig”, was de kwalificatie die trainer Ton du Chatinier na afloop aan FC Volendam-FC Utrecht gaf. Frans Adelaar vond het een ’saaie wedstrijd’. “Helaas voor het publiek”, liet hij erop volgen. Beide trainers sloegen de spijker op zijn kop. De bloedeloze 0-0 was een terechte uitslag en beide trainers hadden daar dan ook vrede mee. De ene keer sloten de linies bij de thuisclub niet goede op elkaar aan en de andere keer was dat bij de bezoekers het geval. Of zoals Ton du Chatenier het zei: “Er viel een gat op het middenveld.”
FC Volendam slaagde er niet in echte kansen te creëren. FC Utrecht kreeg wat meer mogelijkheden, maar ook geen echt uitgespeelde kansen. En als er al eens gevaar dreigde, stond doelman Jeroen Verhoeven op de goede plek. De enige die een goed gevoel aan FC Volendam - FC Utrecht moet hebben overgehouden, is wellicht de penningmeester van de thuisclub. Het stadion was met 5972 sfeervol gevuld. Daar lag het dus niet aan. De spelers van beide clubs grossierden in foutieve passes. Het ene moment werd de bal netjes afgepakt, om die vervolgens het andere moment weer naar de verkeerde kleur te spelen. En dat gebeurde over en weer nogal eens. Omdat er niet gescoord werd, bleef het tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Braamhaar spannend.

Wapenfeiten
In de eerste helft kwam Jack Tuyp een teenlengte tekort om de bal uit een voorzet van Gerson Sheotahul voorbij doelman Michel Vorm te schieten. In de tweede helft verzuimde Sheotahul om de bal - na een goed genomen vrije trap van Aaron Meijers - achter de voor Vorm ingevallen doelman Wesley de Ruiter te koppen. Dat waren de wapenfeiten van de thuisclub. FC Utrecht bakte er net zo weinig van. Francis Dickoh kreeg een goede kopkans na een voorzet om Caluwé, maar zag de bal naast het doel gaan. Een inzet van Loic Loval werd onschadelijk gemaakt door Jeroen Verhoeven, die in de tweede helft nog een inzet van Sander Keller op de doellijn redde.

Vergeten
Meer viel er niet te beleven voor de toeschouwers in deze door scheidsrechter Eric Braamhaar goed geleide wedstrijd, die beide ploegen het beste zo snel mogelijk kunnen vergeten.
Omdat De Graafschap (2-0 tegen Heerenveen) en Roda JC (2-0 (tegen ADO Den Haag) dit weekend wel hun wedstrijd wisten te winnen, is FC Volendam weer hekkensluiter. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk. FC Volendam speelt nog thuis tegen Feyenoord (5 april), Sparta (19 april) en FC Groningen (3 mei) en uit tegen Heerenveen (12 april), Roda JC 25 april) en De Graafschap (10 mei). Het is dus niet ondenkbeeldig dat de beslissing om de onderste plaats in de eredivisie pas in de laatste wedstrijd gaat vallen.