FC Volendam goed bezig in Den Haag

01 augustus 2012 /

In de stromende regen, maar op een uitstekend bespeelbaar veld van Laakkwartier heeft FC Volendam laten zien, dat de afronding van de voorbereiding nabij is. Met herkenbaar aanvallend voetbal, waarin volop kansen werden gecreëerd moest tegen ADO Den Haag met een 2-1 nederlaag genoegen genomen worden.

{foto1}

De openingsfase was weinig gelukkig. De eerste de beste Haagse aanval in de lucht beslecht. Een uitstekend een-tweetje van oud-Volendamspeler Aaron Meijers en Danny Holla mondde uit in een diepe voorzet bij de verste paal van Volendam. Daar was Rydell Poepon de slimste en kopte de 1-0 binnen. FC Volendam liet zich niet van de wijs brengen en verplaatste waar mogelijk het spel naar de overkant. Al snel leek dat de gelijkmaker op te leveren. Maar de opnieuw op links opererende Robert Mühren zag zijn messcherpe schot voorlangs verdwijnen. De volgende kans van ADO Den Haag, dat weinig medewerking van FC Volendam kreeg om een hoge score te halen, was weer voor Poepon. Nu echter was de afwerking mis van het doel.

{foto2}

De mooiste kans van de avond om tot winst te komen in de Haagse volksbuurt, was voor Jack Tuijp. Robert Mühren gaf nu van rechts strak voor, maar midden voor het doel joeg Tuijp de bal over het doel, waar een doelpunt logischer was geweest. Ook Levi Schwiebbe had Volendam met 1-1 kunnen laten rusten, maar de ideale kans die hij kreeg na een uitstekend werk van Nick Coster, belandde in de handen van doelman Zwinkels. ADO Den Haag had tot dan toe vanuit de opbouw voortdurend geprobeerd via Meijers op links of via de rechtervleugel Volendam weg te spelen, maar het antwoord van het andere oranje was steeds passend. De Hagenaars waren in de eerste helft wel de betere ploeg, maar konden het verschil door goed veldspel van Volendam niet in een hogere score uitdrukken.

{foto4}

In de tweede helft lukte dat aanvankelijk beter. Er stond een andere ADO-ploeg, met onder meer Kevin Tano, die niet opviel en moeite had zich los te maken van zijn directe tegenstander. Bij Volendam was alleen Maikel van der Werff in het veld gekomen voor Leon Tol. Voordat de Hagenaars de score konden verdubbelen, had Paul de Lange Volendam op gelijke hoogte kunnen brengen. Vrij voor de keeper koos hij voor een lob, waar een strak schot de kans op succes groter had gemaakt. Na ruim tien minuten stuurde Paul Mulders met een diepe pass Kevin Visser de diepte in. Om het gevaar te bezweren was Sonny Stevens er als de kippen bij. maar met een overstrekte teen raakte Visser de bal precies goed genoeg om met een sierlijke boog voor 2-0 te tekenen. Een mooie goal, maar iets te veel loon voor het werk dat gedaan was. Door de wisselingen die volgden, was het kijkspel wat minder, maar Volendam toonde wel aan, dat er geen genoegen met de stand genomen werd. Na het inbrengen van Ludcinio Marengo en Brandley Kuwas kwam er nog meer variatie in de aanvallen, waardoor Volendam toch tot scoren kon komen. Een uitstekende voorzet van Brandley Kuwas bereikte centrumspits Michiel Kramer, die met nog een kwartier te spelen, voor 2-1 zorgde. Er leek nog meer in te zitten, maar verder liet ADO het niet komen.

Foto's © Rob Lezer
later meer in Digitaal Museum

{foto3}




Laatste nieuws