FC Volendam haalt drie punten op in Den Bosch

07 september 2013 /

Twee ploegen die niet echt een goed gevoel aan de eerste zes wedstrijden hadden overgehouden stonden in De Vliert tegenover elkaar. FC Den Bosch was gestart met vijf gelijke spelen en een nederlaag, terwijl FC Volendam aan de laatste drie wedstrijden slechte herinneringen had. Beide trainers hadden dus flink wat huiswerk te doen.
FC Volendam, met Theo Timmermans op doel maar zonder Gerry Koning, startte goed en kreeg via Ludcinio Marengo en Robert Mühren meteen al een aardige kans. Maar de thuisclub zat daar niet op te wachten. Met een 4-4-2 opstelling in plaats van 4-3-3 werd FC Volendam opgevangen om in de omschakeling te kunnen scoren. Dat leek na negen minuten te lukken, toen Ralf Seuntjens rakelings langs doel schoot. Even later werd een voorzet van rechts door alles en iedereen gemist, waarmee FC Volendam ontsnapte. Bij FC Volendam deed Raymond Fafiani weer mee en dat was te merken. Het middenveld raakte binnen een kwartier goed op elkaar ingespeeld, waardoor FC Den Bosch niet aan het eigen spel kon toekomen. Halverwege de eerste helft was Volendam de bovenliggende partij geworden. Dat betaalde zich uit. Op de as van het veld werd Tom Overtoom aangespeeld, die keeper De Ruyter testte. Deze liet los, waarna Damien Menzo opnieuw inschoot. Ook die bal kwam terug, voor de voeten van Ludcinio Marengo, die geen moment aarzelde en 0-1 liet aantekenen. In de volgende fase was het FC Volendam dat het spel maakte. Bij vlagen was het voetbal van vorig seizoen weer te zien. Snelle aanvallen over de vleugels, goed inschuiven en kansen creëren. Dat het bij rust nog 0-1 stond, was eigenlijk een wonder. De kunst was nu om dit in de tweede helft vast te houden.
Vanaf de aftrap, genomen door FC Den Bosch, kwam FC Volendam opnieuw tot scoren. Robert Mühren veroverde de bal, speelde af op Brandley Kuwas, die Tom Overtoom zag inkomen. Op zijn schuivertje verkeek De Ruyter zich volkomen, wat 0-2 betekende. Het antwoord van FC Den Bosch leek meteen te komen. Een vrije trap werd diep gesPeeld, waar Theo Timmermans uitkwam. Die raakte de bal niet lekker, wat een kans uit een moeilijke hoek voor een leeg doel tot gevolg had. Het schot belandde tot opluchting van Volendam in het zijnet. FC Den Bosch rook dat er toch wat te halen viel. Het ging achterin een op een spelen, wat na een kwartier 2-1 betekende door Jordy Thomassen. Hij kon uit de tweede lijn aanleggen, toen Raymond Fafiani uitverdedigend er niet uit kwam. De beer was los. Het zeer matig opgekomen publiek liet zich nu wel horen, bijna oorverdovend. FC Volendam had het echt lastig nu. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Nick Coster brak uit, vond Raymond Fafiani die Robert Mühren in schietpositie bracht. Vanaf de rand zestien was dat 1-3. Knullig ingrijpen zette FC Den Bosch drie minuten later op 2-3 door Mols. Dit doelpunt bracht de sfeer weer terug voor het thuispubliek, omdat FC Volendam de zaak niet definitief naar de hand zette. Hoe moeilijk FC Volendam het ook had, het kwam ruim tien minten voor tijd opnieuw onder de druk vandaan na een aantal zeer hachelijke momenten. Weer was Nick Coster die er tussen uit trok, strak voorzette en Soufiane Laghmouchi bereikte, wat 2-4 betekende. Daarmee was FC Den Bosch weer even uitgeraasd en kon FC Volendam de punten over de streep trekken. Gezien de eerste helft volledig terecht, de tweede helft gaf FC Volendam de thuisploeg meer ruimte met alle spanning van dien.

Opstelling FC Volendam: Theo Timmermans, Leon Tol, Henny Schilder, Erik Schouten, Nick Coster, Tom Overtoom, Brandley Kuwas, Raymond Fafiani, Damien Menzo (65. Soufiane Laghmouchi), Robert Mühren (90. Henk Veerman), Ludcinio Marengo (83. Levi Schwiebbe).



Laatste nieuws