FC Volendam houdt punten in eigen huis tegen Almere City

30 maart 2012 /

Michiel Kramer wijst FC Volendam de weg

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt onder het traienerstrio Steur/Smit/Stricker. Op eigen veld werd verdiend met 3-1 gewonnen van Almere City. Uitblinker en Man of the Match bij FC Volendam was Michiel Kramer, die het eerste en derde Volendamse doelpunt voor zijn rekening nam. Kramer is een van de spelers die een ontslagbrief heeft ontvangen van het bestuur. Zo spelend als tegen Almere
City zette Kramer zich weer helemaal op de kaart.

{foto3}

Achmed Ahahaoui zorgde voor rust voor 2-0. De thuisclub leek op rozen te zitten, maar al snel in de tweede helft kwam Almere City terug tot 2-1 en hing de 2-2 in de lucht. Terecht merkte Dick de Boer na afloop op dat FC Volendam op dat moment een beetje de kluts kwijt was. Almere City profiteerde daar echter onvoldoende van. Nadat Kramer voor 3-1 zorgde, was de strijd beslecht en kreeg FC Volendam nog voldoende mogelijkheden om de score op te voeren.
Met de 3-1 was Johan Steur blij en nam het woord nacompetitie in zijn mond. “We hebben nog kans en gaan ervoor”, aldus Steur, die zich helemaal kon vinden in de wedstrijdanalyse van zijn dorpsgenoot Dick de Boer.

De Boer vond dat zijn ploeg goed was begonnen aan de wedstrijd, maar door persoonlijke fouten (“Die mogen op dit niveau niet voorkomen.”) op een 2-0 achterstand werd gezet. Mikhail Rosheuvel kreeg een goede mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar hij schoot de bal in handen van de Sonny Stevens. Daarna stuurde Jack Tuyp Robert Mühren op rechts weg. De niet zelfzuchtige Mühren kwam in een goede positie om zelf te scoren, maar hij lag de bal onnodig breed. Even later probeerde Jack Tuyp na zich handig vrijgespeeld te hebben vanuit de draai doelman Erwin Friebel met een venijnig schot te verrassen, maar dat leverde niet meer op dan een hoekschop.

{foto4}

Cadeautje
Uit een hoekschop van Achmed Ahahaoui stond een legertje aan spelers van FC Volendam vrij in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk Michiel Kramer die het slechte dekken van Almere City in de 17e minuut met een omhaaltje afstrafte, 1-0. De tweede treffer was een cadeautje van de bezoekers. De opgerukte Leon Tol leverde de bal knullig in, maar kreeg hem even knullig van Thijs Sluijter terug, waarna Achmed Ahahaoui voor de 2-0 tussenstand kon zorgen na iets meer dan een half uur spelen. Op het middenveld strooide Olaf Lindenberg met prima passjes. In de voorhoede was spelverdeler Tuyp telkens goed aanspeelbaar en sterk aan de bal. Zelf had de topscorer van de Jupiler League voor 3-0 kunnen zorgen na een pass van Ahahaoui, ware het niet dat hij de bal te zacht inschoot. De rust brak aan met de comfortabel lijkende 2-0 voorsprong.

Zwak
FC Volendam begon heel zwak aan het tweede bedrijf. Na een verkeerde terugspeelbal van Gerry Koning, die niet zijn avond had, werd de uitstekend spelende doelman Sonny Stevens met grote problemen opgezadeld. Stevens kon de bal nog nét voor een schietgrage aanvaller wegknallen. De bal belandde voor de voeten van Rihairo Meulens die met een leeg doel voor zich naast schoot. In de 49e minuut zorgde Gianluca Nijholt voor de aansluitende treffer, 2-1. Michiel Kramer schoot de bal aan de andere kant net naast. Knullig balverlies van Ricky Kruys bleef zonder gevolgen. FC Volendam mocht niet mopperen dat Mikhail Rosheuvel de bal naast het doel van Stevens schoot.

Kleerscheuren
Na deze moeilijke periode zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen pakte FC Volendam de draad weer goed op en creëerde de ene na de andere kans. Kramer speelde zich goed vrij en gaf de bal af aan Tuyp die over schoot. Mühren kopte een voorzet van Kramer net naast. Het was Michiel Kramer die alle eventueel nog aanwezige illusies van Almere City de grond inboorde. Om zichzelf in een goede schietpositie te brengen dreigde hij een paar maal uit te halen. Toen hij zich daarbij voldoende vrijheid had verschaft, schoot hij de bal onhoudbaar langs Erwin Friebel, 3-1.
Al met al een leuke wedstrijd om te zien, mede door de vele fouten en kansen aan beide kanten. Met de 3-1 zege heeft FC Volendam zich vastgeklampt aan de laatste strohalm voor het behalen van de play-offs. Volgende week vrijdag moeten de spelers in en tegen Helmond Sport die strohalm zien vast te houden.