FC Volendam houdt VVCS-elftal op afstand (update) +foto/video

11 juli 2012 /

Het VVCS-elftal speelt traditioneel in de zomerperiode een aantal wedstrijden om spelers zonder contract in de etalage te zetten. Deze keer was de spoeling een beetje dun. Weinig bekende namen. De bekendste was Alair Cruz Vicente, die een verleden bij FC Volendam had. Op de bank zat naast Hans de Koning als stagiair Misha Salden. Hij zal een half jaar meelopen om het vak nog beter te leren op weg naar Coach Betaald Voetbal. De wedstrijd tegen de VVCS werd alsnog in het KRAS-Stadion gespeeld (eerst was geschreven dat het bij de RKAV zou zijn), omdat de belijning van het veld van wege het weer niet gedaan kon worden. Daarmee was de weg vrij voor een wedstrijd op eigen bodem.

Opnieuw speelde FC Volendam een oefenwedstrijd met twee verschillende elftallen. In de eerste helft werd de toon van de wedstrijd gezet door een elftal dat vooral op de helft van het VVCS-elftal te vinden was. De voorkeur van de technische staf voor puur aanvallend voetbal werd volop in praktijk gebracht. Toch duurde het tot de 20e minuut aleer de eerste goal viel. Een corner van Nick Coster werd door Robert Mühren en Michiel Kramer zo doorgespeeld, dat het doel voor Jack Tuijp open lag. Vijf minuten later was het al 2-0, toen Leon Tol een bijna vrije doortocht kreeg en van ruim dertig meter doelman Ubbergen verraste. Tal van andere kansen werden niet in doelpunten omgezet, terwijl aan de andere kant Sonny Stevens niet erg in problemen werd gebracht. Slechts een keer werd hij tot een uitstekende redding gedwongen.

In de tweede helft was het spel van het nieuwe Volendamelftal de moeite waard, maar het scorend vermogen was onvoldoende om de man aan het bord opnieuw in actie te laten komen. Het bleef bij 2-0. Nu was het doelman Jasper van Gelderen die slechts drie keer zijn kwaliteit moest tonen. De laatste keer was dat uitstekend, toen hij de bal over de lat wist te tikken.

Zaterdag speelt FC Volendam om 15.00 uur tegen FC Groningen in Haren opSportpark "De Koepel", Scharlakenlaan 26 in Haren.