FC Volendam huurt Olympique Lyon-talent Florent Sanchez Da Silva

02 januari 2023

Middenvelder Florent Sanchez Da Silva (19) speelt het komende half jaar voor FC Volendam. De Franse jeugdinternational komt op huurbasis over van Olympique Lyon, waarvoor het talent in 2021 debuteerde in de hoofdmacht.

Sanchez komt al jaren uit voor de jeugdopleiding van de Franse topclub. De ontwikkeling van de middenvelder werd begin 2021 beloond met zijn debuut in de Ligue 1 in het thuisduel met RC Strasbourg (3 – 0 zege). Vorig seizoen werd het talent voor een half jaar verhuurd aan FC Villefranche-Beaujolais, dat uitkomt op het Franse derde niveau. Sanchez vertegenwoordigde verder diverse nationale teams en was onlangs voor Frankrijk Onder 20 nog goed voor een assist in de interland tegen Japan.

‘Kansen voor jonge spelers’

“Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau”, stelt Sanchez. “FC Volendam past perfect bij wat ik zoek, omdat ze kansen geven aan jonge spelers en aanvallend voetbal spelen. Mijn doelstellingen zijn zoveel mogelijk minuten maken de komende zes maanden en het team helpen om te handhaven in de Eredivisie. Ik kijk er heel erg naar uit om mijn eerste wedstrijd met FC Volendam te spelen!”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de versterking. “Wij waren op zoek naar een extra middenvelder en hebben daarvoor verschillende types en opties bekeken en afgewogen. We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen. Dat is iets waar het ons in de eerste seizoenshelft te vaak aan heeft ontbroken.”

'Bovengemiddeld spelinzicht'

Van Leeuwen typeert de Franse jeugdinternational. “Florent is een technisch zeer vaardige speler, met een bovengemiddeld spelinzicht. Zijn grote kracht is dat hij dingen sneller ziet dan de meesten en het spel daarna simpel kan houden. Daardoor kunnen anderen ook meer in hun kracht komen. Florent kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar wij zien hem vooral als verbindingsspeler. Uiteraard is er altijd een periode van gewenning aan nieuwe teamgenoten en een andere competitie. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat Florent het type speler is dingen snel oppakt en spoedig bij gaat dragen aan het geheel.”

Tekst & foto's: FC VolendamLaatste nieuws