FC Volendam is de weg vooralsnog kwijt

28 augustus 2009 /

Zwak FC Zwolle gebruikt ploeg van Sturing als kop van Jut, 0-3 

Door Cor Westerveld 

Slechts twee Volendammers stapten gisteravond tevreden de kleedkamer in, namelijk Ruud Kras en invaller Cees Keizer, maar zij speelden in de clubkleuren van de minst zwakke ploeg, FC Zwolle. Hoewel de kermis nog moet beginnen in Volendam, namen de Zwollenaren daar al een voorschot op door in het laatste kwartier prijs te schieten. FC Volendam werd als kop van Jut gebruikt. Met de 3-0 overwinning kan trainer Jan Everse van FC Zwolle weer even opgelucht ademhalen. Zijn collega Edward Sturing zag zijn ploeg verder afglijden op de ranglijst. Zorgelijker was echter het vertoonde spel, of liever het niet vertoonde spel, want wat de spelers van de thuisclub gisteravond lieten zien, was FC Volendam onwaardig. 
 
Morrend en hevig teleurgesteld verlieten vele FC Volendamsupporters ruim voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jeroen Sanders de tribunes. De supporters hebben alle reden tot klagen, want wat de spelers van FC Volendam gisteravond lieten zien, had weinig met voetbal te maken. Natuurlijk heeft FC Volendam een aantal bepalende spelers naar andere clubs zien vertrekken (Jeroen Verhoeven, Gerson Sheotahul Tim Bakens, Gerry Koning, Dominique van Dijk), maar dat kán en mág nog geen reden zijn dat nota bene een klasse lager ver beneden de maat wordt gepresteerd. FC Volendam moe(s)t even acclimatiseren in de Jupiler League waar vechtvoetbal de boventoon voert. Dat laatste stralen de discipelen van Sturing als team nog niet uit. Sturing, de man die in zijn eigen voetbalcarrière bij Vitesse als speler altijd voorop ging in de strijd, is er nog niet in geslaagd om die noodzakelijke strijdlust op zijn spelers te enten.

{foto1}

Harten
FC Volendam is nog geen team. Het is alsof er elf ZZP’ers op het veld staan in plaats van een team dat vol zelfvertrouwen aan de negentig minuten durende klus begint. Tot Man of the Match werd Henny Schilder uitgeroepen, maar de werkelijkheid gebied te zeggen dat er tegen FC Zwolle geen Man of the Match te bekennen was aan FC Volendamkant. Waar FC Volendam vorig seizoen nog de grote smaakmaker was in de eredivisie en de harten van de Nederlandse voetballiefhebbers stal, komt het nu niet verder dan voetbal waarvan keurmeester Rob Geus ongetwijfeld zou zeggen ’hier word ik niet vrolijk’ van.

Wellicht zijn er Volendamspelers die met hun gedachten nog te veel bij een mogelijke transfer naar een andere (eredivisie) club zijn en begint de competitie voor FC Volendam pas na 1 september. Hoe het ook zij, er is voorlopig volop werk aan de winkel voor de technische staf van FC Volendam om de ploeg zo snel mogelijk op de rails te krijgen. Dat laatste wil immers iedereen, ook de morrende supporters. 

Strafschop
Welgeteld kreeg de thuisclub één uitgespeelde kans om te scoren toen Bernard Hofstede vanaf de rechtervleugel een voorzet op maat gaf aan Melvin Platje, maar die schoot de bal met zijn linkerbeen royaal naast het doel van Diederik Boer. De treffers van FC Zwolle vielen in het laatste kwartier als rijpe appelen van de boom. Nadat Theo Zwarthoed met een goede redding invaller Erik Bakker van scoren had afgehouden ten koste van een hoekschop, moest Aaron Meijers uit die hoekschop een inzet met het hoofd van Eric Botteghin van de doellijn koppen. Nadat de paal ook nog een keer redding had gebracht voor de thuisclub, haalde FC Zwolle de verdiende winst alsnog binnen door een benutte strafschop van Albert van Haar nadat het duo Aaron Meijers/Henny Schilder Zwollenaar Elridge Rojer naar de grond had gewerkt binnen de beruchte lijnen. Dat was in de 79e minuut. Rojer zelf profiteerde in de 81e minuut van een verdedigingsfout van invaller Murat Önal, 0-2. Toen op de andere verdedigingsvleugel debutant Nick Tol zich verslikte in Niek Vossebelt, hielp die zijn ploeg in de 84e aan de 3-0 overwinning.  



Laatste nieuws