Volendam behaalt prima resultaat tegen Jong Ajax

11 april 2014 /

FC Volendam doet goede zaken
Door Cor Westerveld

FC Volendam-Jong Ajax was een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken voor de bijna 5000 toeschouwers. Jeugdleden van de West-Friese clubs De Zouaven, VVW, Spirit ’30 bevolkten tegen gereduceerd tarief de Jaap Jonktribune. In de laatste fase van de competitie heeft de ploeg van Hans de Koning alle steun nodig om de play-offs te halen. Werden vorige week goede zaken gedaan in en tegen Helmond Sport (0-1), ook tegen Jong Ajax was een treffer van topscorer Robert Mühren volodoende voor de voor de drie kostbare punten. Hans de Koning na afloop: “Wij zijn hartstikke blij met de overwinning.”

{foto1}

Gerry Koning, Tom Overtoom, Raoul Essenboom (geschorst) en Raymond Fafiani waren niet inzetbaar. Ook het Ajax van Frank de Boer kent personele en die waren doorgesijpeld naar Jong Ajax, zo vertelde Alfons Groenendijk. Jong Ajax trad daarom noodgedwongen aan met een piepjong elftal, waarin Djavan Anderson en Nick de Bondt voor het eerst in de basis begonnen. Ajax speelde technisch verzorgd voetbal en probeerde met snel uitgevoerde combinaties de verdediging van FC Volendam te slechten. In de eerste helft waren er over en weer kansen, maar in het tweede bedrijf was FC Volendam toch de betere ploeg en controleerde de wedstrijd. De wil om de play-offs te halen straalde van meet af aan van de spelers van FC Volendam af.

{foto2}

Robert Mühren kon nog maar net van scoren worden afgehouden door kordaat ingrijpen van Riechedly Bazoer. Nadat Brandley Kuwas twee man had uitgespeeld en de bal voortrok, kreeg Levi Schwiebbe een goede schietkans, maar hij richtte te hoog. Hierna was het woord aan Ajax. Een razendsnelle uitgevoerde solo vanaf het middenveld door Sheraldo Becker leek de openingstreffer te gaan opleveren, maar Theo Timmermans voorkwam dat door de bal tot hoekschop te verwerken. Ook Brando van den Boomen leek Ajax op voorsprong te gaan zetten, maar zijn slimme boogbal ging net naast, al leek het erop dat doelman Theo Timmermans dat al had zien aankomen. Ajax had op dat moment het beste van het spel, maar de uitvallen van FC Volendam waren minstens zo gevaarlijk. Lagmouchi, Ludcinio Marengo en Luirink kregen ook kansen om te scoren.

{foto3}

Vrije trap
Na de hervatting kwam de thuisclub na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Uit een door Levi Schwiebbe perfect genomen vrije trap richting tweede paal kopte Robert Mühren de bal hard langs doelman Mickey van der Hart, 1-0. Ajax kwam er daarna eigenlijk niet meer aan te pas. FC Volendam trok zich niet terug, maar deed er alles aan om de voorsprong uit te bouwen. De Koning gooide er nog wat extra fysieke kracht tegenaan in de tweede helft door Henk Veerman in te brengen. Hij viel uitstekend in voor Kevin Wattamaleo. Het afhaken van Wattameleo was logisch. ”Kevin had had donderdag weer voor het eerst meegetraind”, aldus de trainer. Kansen op de tweede treffer dienden zich nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Bij FC Volendam werd Henny Schilder gekozen tot man van de wedstrijd.
Volgende week vrijdag speelt FC Volendam de uitwedstrijd tegen FC Oss en op tweede paasdag komt Achilles ’29 naar het Kras Stadion. Hans de Koning: “FC Oss en Achilles ’29. Er wordt vaak gemakkelijk over gepraat, maar niet een wedstrijd is gemakkelijk in deze competitie.”

{foto4}

Foto's: Fred Rotgans



Laatste nieuws