FC Volendam verzuimt royaal te winnen Jong FC Utrecht

FC Volendam - Jong FC Utrecht (2 - 1)

08 december 2017 / Jupiler League

FC Volendam heeft opnieuw punten gepakt. Ditmaal werd thuis gewonnen van hekkensluiter Jong FC Utrecht. In  de eerste helft bouwde het andere Oranje een 2-0 voorsprong op en in de tweede helft verschafte het zich voldoende kansen om ruimer afstand te nemen van de voetballers uit de Domstad. De fraaiste kansen liet de thuisclub echter liggen. In de slotfase kwam Jong FC Utrecht nog terug tot 2-1 en werd het dus nog even spannend. Teije ten Den, ingevallen voor Enzo Stroo, werd vlak voor tijd nog met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Laurens Gerrets. Een elleboogstoot zou de reden zijn geweest van het wegzenden van de spits van FC Volendam.

Het begin was voor de bezoekers. Jeredy Hilterman zag de bal bij zijn doelpoging vanaf de linkervleugel rakelings voorlangs gaan en bij een schot van  Nick Venema redde Hobie Verhulst ten koste van een hoekschop. FC Volendam, met Klinkenberg voor de geschorste  Henny Schilder en Nick Runderkamp voor Kees Kwakman (rugklachten) nam allengs het initiatief over.

Nick Doodeman

In de 17e minuut kwam de thuisclub plots op voorsprong uit een fraaie individuele actie van Nick Doodeman  (man of the match). Hij trok naar binnen en wist met links de bal effectvol langs de tweede paal te schieten. Doelman Nick Marsman was kansloos, 1-0. In de 22e minuut juichten de spelers van Jong FC Utrecht te vroeg, want scheidsrechter Gerrets had bij een doelpunt van ze buitenspel geconstateerd. Een prima actie van Enzo Stroo, hij speelde zich mooi vrij, eindigde met een schot recht op doelman Marsman af.  Uit een voorzet van Joey Veerman kopteNick Runderkamp de bal in  handen van  Marsman. In de 40e minuut  werd de bal uit een voorzet van de nuttig werk verrichtende Ties Evers door Enzo Stroo achter doelman Marsman  gewerkt. Enzo Stroo mocht daarna alleen op doelman Marsman afgaan en had  voor 3-0 kunnen zorgen ware het niet dat hij de bal zowel over Marsman als diens doel lobte. Nick Runderkamp miste voor rust nog een schietkans na voorbereidend werk van Joey Veerman.

Fraaiste kansen

FC Volendam kon terugzien op een goede eerste helft . De tweede helft was van minder niveau. De thuisclub deed zichzelf te kort door slordig met de fraaiste kansen om te springen. Bij de eerste de beste aanval na de thee, joeg  Rodney Antwi de Utrechters al schrik aan. Aan de andere wist de toegesnelde Erik Schouten bij een  uitbraak de bal nog net voor de doellijn weg te werken over de achterlijn. In de 73e minuut kwam Gerry Vlak in het veld voor Nick Runderkamp. Rodney Antwi leek zijn ploeg aan een 3-0 voorsprong te helpen. Het was doelman Marsman die daar anders over dacht en een hoekschop voor FC Volendam wel voldoende vond. Een Westfries onderonsje tussen Nick Doodeman (voorzet) en Eric Schouten (kopbal) leverde net geen doelpunt op omdat de bal rakelings naast ging. Enzo Stroo mocht plaatsmaken voor Tije ten Den. In de 86e minuut kwam  Jong FC Utrecht terug tot 2-1 door een doelpunt van Nick Venema. Joey Veerman probeerde met een effectvol ingeschoten bal doelman Marsman te verrassen, maar die was goed bij de les.

Rodney Antwi gaf Nick Doodeman de kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar de Westfries lukte het niet om Marsman te verschalken. Doodeman gaf op zijn beurt even daarna Teije ten Den de kans om voor 3-1 te zorgen, maar die miste ook al. Kortom, FC Volendam had het aan zichzelf te danken dat het de bezoekers tot het laatste fluitsignaal de hoop gaf om met een ’gestolen’ punt te vertrekken uit het Kras Stadion.

Opstelling: Hobie Verhulst, Ties Evers, Erik Schouten, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Joey Veerman, Nick Doodeman, Nick Runderkamp (72. Gerry Vlak) , Enzo Stroo (82. Teije ten Den) , Kevin Visser, Rodney Antwi (89. Paul Kok).

Tekst: Cor Westerveld
Foto's: Fred Rotgans