FC Volendam kopsterk tegen Excelsior

13 september 2013 /

FC Volendam en Excelsior hebben de punten gedeeld. In tegenstelling tot de vorige thuiswedstrijden creëerde FC Volendam minder kansen, maar het sprong wel uiterst effectief om met de echte scoringskansen die het kreeg. In blessuretijd hielp aanvoerder Gerry Koning met een rake kopbal zijn ploeg aan de gelijkmaker, 2-2. Eerder had topscorer Robert Mühren al een hoofdrol voor zich opgeëist door een 0-1 achterstand binnen twee minuten weg te koppen.

Trainer Jon Dahl Tomasson vond het zuur dat zijn ploeg maar één punt aan het duel overhield. Hans de Koning van FC Volendam was tevreden met de puntendeling. Alhoewel hij graag voor eigen publiek wil winnen, zat dat er tegen Excelsior niet in. Volgens De Koning had dat te maken met posities die hij moet invullen en het feit dat sommige spelers niet in topvorm zijn. “En wij geven achterin de doelpunten te gemakkelijk weg. Dat was tegen Den Bosch ook het geval. Op het middenveld vielen te grote gaten. Ook stonden we drie, vier keer buitenspel omdat de bal te laat werd gespeeld. Gelukkig hebben we Robert Mühren die dan toch weer scoort”, aldus De Koning.

Excelsior liet zien een goede ploeg te zijn. In de eerste helft kregen Kevin van Diemen en Lars Veldwijk de kans om te scoren voor de Kralingers. Van Diemen schoot de bal naast de verkeerde kant van de paal. Veldwijk, die in de jeugd van FC Volendam heeft gespeeld, wist een onderling duel tegen Henny Schilder in zijn voordeel te beslissen, maar doelman Theo Timmermans bleek vervolgens een obstakel voor hem. Aan de andere baande Mühren zich bijna twee keer een vrije doortocht naar het doel van Excelsior. Een keer stond scheidsrechter Martin Pérez hem ongewild in de weg en de andere keer was het Lucas Woudenberg die hem nog net de voet wist dwars te zetten. Dat waren de voornaamste wapenfeiten in het eerste bedrijf voor de ruim drieduizend toeschouwers.

{foto3}

Levendiger
Na de hervatting stelde Kahlid Karami in de 62e minuut Lars Veldwijk in staat om Excelsior aan de leiding te helpen, 0-1. FC Volendam ging niet bij de pakken neerzitten en slaagde er nauwelijks twee minuten later al in om de stand gelijk te trekken. De ijverige Nick Coster bereikte met zijn voorzet het hoofd van Robert Mühren en op diens kopbal was doelman Jordy Deckers kansloos, 1-1. Een snoeiharde vrije trap van Raymond Fafiani verdween maar net langs de verkeerde kant van de paal.
In de 70e minuut kwam FC Volendam wederom op achterstand. Uit een hoekschop van Lars Hutte werkte Kevin van Diemen de bal achter doelman Timmermans, 1-2. Goed ingrijpen van Coster voorkwam dat Excelsior via Jordan Bota kon uitlopen naar 1-3.

{foto4}

Buitenspel
FC Volendam stroopte de mouwen nog eens flink op. Mühren had bijna succes met een prima schot op doel. De supporters juichten toen Henny Schilder uit een vrije trap van Fafiani doel trof door de bal stijlvol in te koppen, maar scheidsrechter Pérez had buitenspel geconstateerd. Even later mikte Gerry Koning net even te hoog. Vanuit de geluidscabine werd de Man of the Match bekendgemaakt: Theo Timmermans. De doelman liet amper een minuut later met een prima redding zien dat de bloemen hem toekwamen. Het werd voor de thuisclub een race tegen de klok. Het was Gerry Koning die in blessuretijd toch nog voor de gelijkmaker tekende en de supporters tevreden stelde met een niet meer verwacht punt.