FC Volendam laat koploper Dordrecht ontsnappen

01 december 2013 /

Trainer Harry van den Ham van FC Dordrecht complimenteerde zijn collega Hans de Koning. “Wij wilden winnen. Wisten dat FC Volendam de nodige mutaties had in de ploeg. Vandaag troffen wij een tegenstander die ook wilde winnen. De meeste ploegen in de Jupiler League spelen tegen ons om niet te verliezen.”

Net als FC Dordrecht zocht FC Volendam de aanval en dat leverde een boeiende voetbalmiddag op voor de 3169 toeschouwers. Met de 2-2 uitslag konden beide trainers leven. De Koning omdat zijn ploeg in moeilijke slotfase op de been wist te blijven en Van den Ham omdat de thuisclub bij een 2-1 voorsprong op 3-1 had kunnen komen als Man of the Match Tom Overtoom de strafschop die scheidsrechter Ed Janssen gaf, wegens hands van FC Dordrechtspeler Fortes, had benut. Dat was het cruciale moment in de wedstrijd. Doelman Warner Hahn van FC Dordrecht wist de hard ingeschoten bal van Overtoom via de paal het veld weer in te sturen.

Passie
Uit die redding putte de bezoekers weer moed. “We speelden toen weer met passie en maakten 2-2. Kregen nog twee mooie kansen, maar doelman Timmermans voorkwam twee zekere doelpunten”, aldus Van den Ham, die overigens de strafschop discutabel vond.
Hans de Koning vond dat zijn spelers na de deceptie tegen FC Emmen thuis (1-5) zich goed hadden herpakt door de koploper op 2-2 te houden.

In de eerste helft miste Josimar Lima een doelrijpe kans; uit een hoekschop van Yoëlle van Nieff verzuimde hij de bal achter de weer foutloos acterende Timmrmans te schieten. Toen FC Volendam druk zette op het doel van FC Dordrecht kwam bij de en counter Timmermans op tijd zijn doel uit om zich als een tijger op zijn prooi (lees de bal) te storten om te voorkomen dat Erixon Danso scoorde voor FC Dordrecht dat goed wegkwam toen Henny Schilder uit een hoekschop van Overtoom de bal naast schoot. Dat de rust met 0-0 aanbrak was gezien het spelbeeld een terechte tussenstand

Kijkgenot
In het tweede bedrijf werd het kijkgenot voor de toeschouwers door beide ploegen verder opgevoerd. Nadat er wat hachelijke momenten voor het doel van Timmermans hadden plaatsgevonden, trok de thuisclub de registers open. FC Volendam voelde dat er wat te halen viel tegen de koploper. De boomlange Henk Veerman slaagde er goed in om zowel over de grond als in de lucht de ballen goed door te plaatsen naar zijn medespelers. Ludciano Marengo zorgde met zijn snelheid voor gevaar in de Dortse verdediging en de balvaste Tom Overtoom draaide dat het een lieve lust was telkens van zijn tegenstanders weg. In de 68e minuut draaide hij weer eens om zijn as en zette vervolgens geheel onverwacht met een lage schuiver in de hoek FC Volendam op een 1-0 voorsprong.
Nog geen tien minuten later was het Ludciano Marengo die na voorbereidend werk van Henk Veerman en Soufiane Laghmouchi alleen op doelman Hanh kon afgaan en 2-0 op het scorebord liet aantekenen.

{foto3}

Handsbal
Direct na de aftrap sloeg FC Dordrecht terug door Erixon Danso, 2-1. Een handsbal van Jeffrey Fortes (rode kaart) na een inzet van Kevin Wattamaleo leverde de strafschop op die gepareerd werd door doelman Hahn, die op het punt staat een contract tekenen bij Feyenoord. FC Dordrecht moest met tien man verder. Nog geen drie minuten later zag Levi Schwiebbe voor de tweede keer geel en moest ook FC Volendam met tien man verder. FC Dordrecht drong sterk aan. Uit een hoekschop van Yoëll van Nieff kopte Paul Gladon de bal over het doel. In de 82e minuut liet Gladon de FC Dordrecht-supporters juichen. Op zijn inzet was Timmermans volstrekt kansloos, 2-2. Bij Volendam kwam Brandley Kuwas in het veld voor Laghmouchi en in de slotfase Robert Mühren voor Henk Veerman, die onder applaus de kleedkamer mocht opzoeken. Mühren kreeg een kans om zijn ploeg alsnog aan de overwinning te helpen. Aan de andere kant was het vooral aan de reddingen van doelman Timmermans te danken dat FC Dordrecht niet alsnog met drie punten aan de haal ging. Tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend, maar gescoord werd er niet meer.