FC Volendam laat te weinig zien (UPDATE)

02 december 2012 /

FC Volendam had zijn dag niet tegen De Graafschap

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft door een 1-0 nederlaag op eigen veld tegen De Graafschap voorlopig moeten afhaken bij de kopgroep. De Doetinchemmers hadden een moeilijke wedstrijd verwacht in het vissersdorp, maar dat viel achteraf dus erg mee. In de eerste helft bakten beide ploegen er weinig van. De kleine 3000 toeschouwers hebben zich drie kwartier min of meer verveeld. “De eerste helft hadden we beter kunnen overslaan”, sprak trainer Hans de Koning na afloop.

Zijn collega Pieter Huistra vond dat zijn manschappen in de eerste helft voorin te weinig hadden gecreëerd. In de laatste fase van de wedstrijd speelde FC Volendam alles of niks en moet je goed staan. Mijn spelers hebben vandaag zichzelf en de club beloond met drie punten”, concludeerde Huistra, die met een goed gevoel de spelersbus instapte. Zijn team had nu eens niet de punten weggegeven in de slotfase.

Na ruim een half uur spelen werd een voorzet van Arno Jansen door Ted van de Pavert in het doel gekopt en dat ene doelpunt bleek voldoende om de winst mee te nemen naar Doetinchem. De thuisclub kwam in de eerste helft slechts tot een schot op doel. Michiel Kramer probeerde doelman Joost Terol te verrassen met een schot in de hoek, maar de doelman van De Graafschap was goed bij de les.

{foto3}

Wissels
In de tweede helft moest er dus wat gebeuren om de Volendammachine aan de praat te krijgen. De Koning bracht Brandley Kuwas in voor Rok Roy en later nog Ludcinio Marenco voor Robert Mühren. Het inbrengen van beide vleugelaanvallers gaf wel een Volendam te zien dat met meer passie en beleving tegen De Graafschap ten strijde trok. De tweede helft was van FC Volendamkant dan ook beter dan de eerste, maar dat kon gauw. De thuisclub moest wel risico’s nemen en accepteren dat De Graafschap meer ruimte kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen door een tweede treffer. Hoewel Hans de Koning op de scheidsrechters vrijwel nooit aanmerkingen heeft, noemde hij na afloop wel twee momenten die cruciaal waren. Een handsbal en een overtreding op Michiel Kramer waren in zijn ogen momenten dat de scheidsrechter Van den Kerkhoff had kunnen fluiten in het voordeel van de thuisclub. Daarentegen roemde De Koning ook de fraaie redding in de tweede van doelman Terol die daarmee de voorsprong voor zijn ploeg wist vast te houden.

{foto4}

Schema
Op basis van de tweede helft vond De Koning dat zijn ploeg wel een puntje verdiend had. “Maar we liggen nog steeds op schema van onze doelstellingen, al wordt het met de uitwedstrijd tegen MVV, de thuiswedstrijd tegen Go Ahaed Eagles en de uitwedstrijd tegen SC Cambuur wel steeds moeilijker om onze doelstelling te halen.”

FC Volendam likt de wonden en kan zich vanaf morgen gaan voorbereiden op de lastige uitwedstrijd tegen koploper MVV.