FC Volendam legt Twigt langdurig vast

03 juli 2023

Calvin Twigt en FC Volendam gaan langer met elkaar door. Het contract van de middenvelder uit de eigen opleiding, dat doorliep tot halverwege 2024, is tussentijds opengebroken en verlengd tot de zomer van 2026. De verbintenis bevat een optie voor nog één seizoen.

Na een vervelende blessure die hem in 2022 maanden aan de kant hield, knokte Twigt zich in het nieuwe jaar in het basisteam van FC Volendam. De twintigjarige middenvelder startte vanaf het uitduel tegen Ajax (1 – 1), op één duel na, telkens in de basis en bewees met zijn spel een belangrijke schakel te zijn in de ploeg van trainer Wim Jonk. Hij kwam in het Eredivisie-seizoen tot zestien wedstrijden en vond één keer het net, in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3 – 2 zege). Twigt speelt sinds de O12 bij FC Volendam en debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht tijdens het thuisduel tegen Jong PSV (5 – 1 winst).

“Ik kijk er naar uit om de komende periode de volgende stappen in mijn ontwikkeling te maken”, stelt Twigt. “Volendam is een goede omgeving voor mij, ik voel me hier thuis!”

'Indrukwekkende comeback'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met het vastleggen van de jonge middenvelder. “Calvin was afgelopen seizoen misschien wel dé grote verrassing. Hij heeft een lange en zware revalidatieperiode achter de rug, zoiets werpt je terug natuurlijk. Maar zijn comeback na de winterstop was indrukwekkend: binnen no time speelde hij zich terug in de basis, op Eredivisieniveau. Dat is erg knap en toont aan dat Calvin heel bewust bezig is met zijn ontwikkeling. Tijdens zijn revalidatie heeft hij keihard gewerkt aan zijn fysiek, en dat zien we nu terug op het veld.”

Van Leeuwen belicht de kwaliteiten van Twigt. “Qua voetbalgogme was Calvin altijd al één van de beteren, maar nu stond hij ook echt zijn mannetje in de duels. Calvin leest de wedstrijd en verzet bergen werk voor het team, dat zijn heel fijne spelers voor een trainer. Uiteraard is er nog steeds ruimte voor verbetering, en daar biedt dit nieuwe contract nu ook de tijd voor. Wij zijn reuzebenieuwd waar Calvin’s plafond ligt.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws