FC Volendam legt Veendam over de knie (update)

01 maart 2013 /

Drie uitwedstrijden in acht dagen, een mooie uitdaging voor FC Volendam als begin van de vierde periode. Bovendien was het in de thuiswedstrijd neergezette resultaat (0-2 verlies) ook al de moeite waarde om iets aan te doen. De spelersgroep behoefde deze week geen bijzondere motivatie. De ruime overwinning op FC Dordrecht zette de groep niet naast de schoenen, er moest gewoon opnieuw gewerkt worden, de mouwen opgestroopt. Gesteund door een bus vol luid hoorbare Volendamsupporters ging dat ook gebeuren.

Vanaf de aftrap nam Veendam het initiatief. Het leek of FC Volendam dacht ‘het komt wel goed vandaag’. Twee reële mogelijkheden vroegen om alle hens aan dek. Hans de Koning kwam uit zijn dug-out om de mannen bij de les te roepen. Dat werkte. Vanaf de tiende minuut nam FC Volendam het heft in handen, maar ontdekte, dat ook Veendam een echt aanvallende ploeg is. Het spel golfde op en neer. De eerste grote kans voor FC Volendam kreeg Jack Tuijp, toen hij weggestuurd door Leon Tol, alleen op de keeper mocht afgaan. Zijn schot was recht op de doelman, dus geen goal. Het bleek uitstel van executie.

{foto4}

Na precies een kwartier brak Brandley Kuwas op rechts door, bereikte Jack Tuijp, die nu wel raak schoot. De thuisploeg was amper van de schrik bekomen of Jack Tuijp kwam tussen vier man tot een uitstekend schot op de paal, waar Ludcinio Marengo maar net te kort kwam om de weg springende bal te verzilveren. Veendam gaf zich bepaald niet gewonnen. Gesteund door een zeer fanatieke groep supporters moest FC Volendam vol aan de bak. Gerry Koning moest af en toe ingrijpen bij een paar uitstekende acties van zijn directe tegenstander. Sonny Stevens greep tot drie toe keer uitstekend in. Maar Veendam kwam niet tot scoren. Dat deed wel FC Volendam. Nu was het kort voor rust Michiel Kramer die op rechts zijn bewaker de hielen liet zien. Ook hij vond Jack Tuijp. Nu zat Timmermans er weer tussen, maar  in de rebound werd alsnog 0-2 op het bord gezet.

{foto5}

De eerste tien minuten van de tweede helft leken een kopie van de eerste helft. Opnieuw was het Veendam, dat de aanval zocht en FC Volendam probeerde weg te spelen. Grote kansen kwamen daar niet uit. De eerste echt goede aanval van FC Volendam was wel meteen raak. Nu was het Jack Tuijp die de pass gaf aan de goed doorgelopen Levi Schwiebbe, die daverend voor 0-3 zorgde. Zijn eerste doelpunt voor FC Volendam, zijn tweede in zijn carrière. ook nu kwam Veendam er uit en weer was het Sonny Stevens in samenwerking met Henny Schilder die  Veendams succes voorkwam.

{foto6}

Met nog een kwartier te spelen werd Jack Tuijp aangespeeld, maar hij werd door Pedro met een gestrekt been onderuit geschoffeld. Dat betekende een strafschop en 0-4 door de topscorer zelf. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Na vijf jaar werd weer gescoord in Veendam, wat goed was voor de stand en een goed gevoel gaf voor de lange terugreis.