FC Volendam licht opties van Murkin en Flint

31 maart 2023

Derry John Murkin en Josh Flint spelen ook volgend seizoen voor FC Volendam. De optie om het contract met één jaar te verlengen is in beide gevallen gelicht. Murkin en Flint liggen door de nieuwe verbintenis vast tot medio 2024. Van twee spelers wordt afscheid genomen, terwijl doelman Barry Lauwers en FC Volendam de komende periode in gesprek blijven.

FC Volendam heeft de afgelopen periode gebruikt om gesprekken te voeren met de spelers die in het bezit zijn van een contract dat komende zomer afloopt. Volgens CAO-verplichtingen heeft de club richting alle spelers met een aflopend contract vóór 1 april duidelijkheid gegeven over de toekomst.

Opties gelicht

FC Volendam staat positief tegenover een langer verblijf van Murkin (23) en Flint (22). De in het Engelse Colchester geboren Murkin belandde op zestienjarige leeftijd in het jeugdopleiding van FC Volendam en ontwikkelde zich van linksbuiten tot een moderne linkervleugelverdediger. Murkin maakte in het seizoen 2018-2019 zijn debuut en droeg 87 keer het Volendamse oranje. Flint streek in de zomer van 2020 neer bij FC Volendam en ontwikkelde zich vooral sinds afgelopen jaar tot een stabiele verdedigende kracht. De Engelsman had met zijn goal een belangrijke bijdrage in de 1 – 2 zege in de promotiewedstrijd tegen FC Den Bosch. Flint kwam tot op heden tot 28 wedstrijden voor FC Volendam.

Met doelman Barry Lauwers (23) blijft FC Volendam in gesprek voor een mogelijk langer verblijf. Beide partijen hebben het aflopende contract formeel opgezegd, maar dat wil niet zeggen dat de Purmerender daadwerkelijk vertrekt bij Het Nieuwe Oranje. “Barry’s contract loopt af en hij heeft zich in de schaduw van Filip prima doorontwikkeld”, stelt technisch directeur Jasper van Leeuwen. “We gaan de komende periode rustig met elkaar in gesprek om te zien wat het beste is voor Barry. Dus ofwel blijven bij FC Volendam, als onderdeel van een gezonde concurrentiestrijd. Ofwel elders de zekere eerste keeper worden. Het is mooi dat dit in alle openheid bespreekbaar is en dat heeft Barry ook verdiend.”

Twee opzeggingen

Dean James (22, foto onder) en Leon Maloney (21) kunnen zich richten op een toekomst buiten het vissersdorp. Het aflopende contract van beide spelers is formeel opgezegd. James, product uit de eigen jeugdopleiding, heeft inmiddels 55 duels achter zijn naam waarin hij twee keer scoorde. Dit seizoen kwam de linksback negen keer in actie. Maloney kwam in totaal zeven keer uit voor FC Volendam.

Van Leeuwen licht toe: “Leon heeft een hele moeilijke tijd achter de rug. Een zware blessure en lange herstelperiode hebben hem flink teruggeworpen. Het is hem helaas niet gelukt dat in te lopen en nu staat hij voor een kruispunt. De gezamenlijke conclusie is dat het beter is dat Leon elders zijn carrière voortzet.” De besluitvorming over James was niet eenvoudig, stelt Van Leeuwen. “Het talent en de potentie van Dean hebben eigenlijk nooit ter discussie gestaan. Maar hij komt nu wel op een punt in zijn carrière dat wekelijks spelen essentieel wordt, en dat is bij ons nog geen zekerheidje. Daarom is dit afscheid er één met gemengde gevoelens, maar verstandig vanuit het spelersbelang. Net als Leon wensen we Dean heel veel succes bij de volgende uitdaging.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws