FC Volendam maakte er geen spektakel van (Update: foto's)

23 april 2010

23 april 2010 /

De vraag vooraf was: wie is het meest gemotiveerd? Zou de Dordtse ploeg Gert Kruys een mooi afscheidscadeau geven of wilden de Volendamspelers aan de nieuwe trainer laten zien, wat voor vlees hij in de kuip gaat krijgen? Het antwoord werd binnen een kwartier gegeven. Met name Genero Zeefuik, opgeleid door PSV, wilde graag aan de PSV-mensen laten zien dat hij veel kwaliteit heeft. Zijn directe bewaker, Maikel van der Werff had er aanvankelijk geen antwoord op. Na een minuut of tien werd hij op de achterlijn uitgekapt. De voorzet die volgde was door John Verhoek simpel binnen te tikken.

{foto6}

FC Volendam schrok er bepaald niet van, want amper drie minuten later mocht Zeefuik er zelf vandoor. De bal werd moeiteloos achter Robbin Ruiter geprikt. Ook nu was Volendam nog niet bij de les. Met kunst en vliegwerk en zelfs met behulp van paal en lat bleef het tot de rust 2-0. Alleen Melvin Platje waagde een schot, dat rakelings langs de kruising verdween. Voor de rest was FC Volendam geen schim van vorige week. Sommige spelers waren kennelijk al met hun eigen afscheid bezig. Jammer was dat niet alleen voor Maikel van der Werff, die eindelijk weer een basisplaats had, maar ook voor Nick Tol. Laten zien wat je kan met nog zo weinig ervaring, vraagt om medespelers die het elftal willen dragen. Alleen dan kan talent groeien. In de kleedkamer hadden de interim-trainers wel wat te vertellen...

{foto2}

In de tweede helft tapte FC Volendam dus uit een ander vaatje. Na precies een kwartier betaalde zich dat uit. Jack Tuijp zette zijn man technisch "in de hoek", waarna Melvin Platje de bal op een presenteerblaadje kreeg: 2-1. FC Volendam werd wat brutaler en schiep zich kansjes. Tot twee keer toe moesten de Dordtse verdedigers op de doellijn assisteren. Het veldoverwicht leverde geen gelijkmaker op. Integendeel,  tegen een vrije trap van Ramos aan de andere kant had Volendam geen verweer, zodat FC Dordrecht de wedstrijd makkelijk naar zich toe trok. Toch kwam Volendam nog terug, toen Jack Tuijp weggestuurd werd en een Dordts een voetje hielp. Via Johan Versluis verdween de bal achter doelman Van der Ploeg. In de voorlaatste minuut kwam FC Volendam opnieuw goed weg, toen een bal door de lat gekeerde werd.

Het vuurwerk dat van FC Volendam verwacht mocht worden, omdat het de competitie ontspannen mocht afsluiten, bleef uit. De nieuwe trainer Gert Kruys, die een daverend afscheid kreeg van zijn eigen publiek, zag met eigen ogen welke raderen  in het Volendamelftal de nodige mentale olie moeten krijgen. In de tweede helft liet Volendam voetbal zien, dat mogelijkheden biedt. Kruys zal eisen dat dit spel negentig minuten zichtbaar is, opdat de puntenwinst groter en regelmatiger zal zijn dan in het voorbije mislukte seizoen.  Met het vorderen van de bouw van de nieuwe Jaap Jonktribune zullen ook de contouren van  het nieuwe Volendam zichtbaar worden.


     
        Foto link     Bestel Afdrukken
      Foto's: Rob Lezer & Rob Beense

{foto3}

{foto4}

{foto5}
Laatste nieuws