FC Volendam makkelijk langs Telstar (UPDATE)

30 september 2012 /

Uitgerekend in de week waarin de adrenaline bij amateurclubs door de aderen stroomt, als er gebekerd mag worden tegen een betaald voetbalclub, reist FC Volendam af naar Telstar, waar zo ongeveer hetzelfde gebeurt als de Noord-Hollandse confrontatie op de agenda staat. In Velsen-Zuid lijkt het gevoel te heersen, dat verliezen je kan overkomen, als het maar niet tegen Volendam gebeurt. De laatste jaren zijn de wedstrijden tussen FC Volendam en Telstar op het scherpst van de snede gespeeld. Goed voor het publiek en soms met verrassende resultaten. Zelden een 0-0 uitslag, er wordt altijd wel gescoord. Ook nu weer waren het drie doelpunten.

{foto1}

De eerste helft leek slecht te beginnen voor FC Volendam. De eerste de beste aanval van Telstar werd een wereldkans, omdat de bal onder de voet van Henny Schilder doorgleed. Een paar minuten later was het Isoufi die de kruising zocht. Volendam begreep de boodschap, stroopte mouwen op en had meteen succes. Al in de negende minuut zette Michiel Kramer goed door, schoot scherp voor, waar Nick Coster klaar stond om af te ronden. Weer acht minuten later was opnieuw raak. Nu was het Maikel van der Werff die de loopactie van Michiel Kramer doorzag, op maat afgaf en de spits voor het doel zette. Dat was 0-2. Daarna volgde een fase volgens de voetbalwetten. Telstar had niets meer te verliezen, bij FC Volendam was de druk van de ketel, waardoor het veldspel slordiger werd en de kansen uitbleven. Tot een minuut voor rust. Een diepe bal opnieuw op Michiel Kramer werd via via doorgekopt. Uiteindelijk kwam hij kansrijk voor de voeten van de lange Rotterdammer, die Varkevisser voor de derde keer verschalkte. Zijn tweede en Volendams derde. Een 0-3 voorsprong bij rust bij Telstar, ongekende weelde. Temeer, daar in de tussenfase Telstar niet ongevaarlijk geweest was. Attent verdedigen van Sonny Stevens en zijn mannen voorkwam onheil.

{foto2}

De tweede helft had vrijwel in zijn geheel schriftelijk kunnen worden afgedaan. Het eerste kwartier gaf Telstar vol gas om de aansluitende goal te maken. Dat lukte niet. Er waren zelfs geen kansen daartoe. FC Volendam controleerde de wedstrijd, waarmee de intentie om nog meer doelpunten te gaan maken werd gesmoord. Telstar kon niet beter en FC Volendam hoefde niet per se voluit. In de laatste minuten liet Sonny Stevens nog een keer zijn kwaliteiten zien door een schot op korte afstand perfect onschadelijk te maken. Zijn voorselectie voor Jong Oranje waarmakend. Daarmee hield hij voor FC Volendam dit seizoen voor het eerst de nul.