FC Volendam met veel nieuwe gezichten naar 6-1 overwinning

01 juli 2011 /

In het Noord-Hollandse Hensbroek heeft FC Volendam Apollo ’68 met 1-6 verslagen. Voor de zondagderdeklasser was deze wedstrijd het einde van een lang en druk seizoen. Voor FC Volendam was het juist de eerste oefenwedstrijd van het seizoen na de eerste trainingsweek. Trainer Gert Kruys startte de wedstrijd met veel jongens van het vorige seizoen. Slechts de Sloveen Rok Roj (linksback) en de Volendammers Gerry Koning (rechtsback) en Robert Mühren (rechtsbuiten) waren nieuw in vergelijking met het vorige seizoen. Toch had FC Volendam een valse start: Frank Konijn kreeg in de zevende minuut alle ruimte van de Volendam-defensie om door te lopen en liet doelman Robbin Ruiter kansloos: 1-0. FC Volendam herstelde zich snel en liet in de verdere eerste helft aardig voetbal zien. Jack Tuijp trok in de 19e minuut de stand weer gelijk. In de rebound verschalkte hij de Apollo-keeper na een inzet van Michiel Kramer. Twee mooie acties van Dominique van Dijk betekenden twee fraaie doelpunten van Roy Bakkenes en (alweer) Jack Tuijp. In de 43e minuut zorgde Kramer met een schot in de lange hoek voor de verdiende 4-1 ruststand. Vermeldenswaardig was nog de enorme knal van Robert Mühren die onderkant lat weer het veld in sloeg.

In de tweede helft werd de ploeg uit de eerste helft grotendeels vervangen. FC Volendam speelt morgen namelijk ook een oefenwedstrijd (uit tegen Tholense Boys). Na een zware trainingsweek koos Kruys dus voor andere spelers. Sonny Stevens, Kevin Tano, Kees Tol (Pier), Didi Longuet, Jahmill Flu, Glenn van Zoolingen, Iljas Rodjan en Stanley Taylor kwamen in de ploeg. FC Volendam liep in de tweede helft uit naar een 6-1 voorsprong via goals van Robert Mühren en Kees Tol.

Voor de technische staf was dit een mooie gelegenheid om de proefspelers en de nieuwelingen een eerste keer aan het werk te zien.

Morgen vertrekt de selectie eerst naar Zeeland en vervolgens voor een zesdaags trainingskamp naar Vaals, Limburg. Oefenwedstrijden worden er gespeeld tegen Tholense Boys, Rood-Groen LVC en Alemania Aachen.