FC Volendam neemt afscheid van Benaissa Benamar

02 september 2024

FC Volendam heeft afscheid genomen van Benaissa Benamar. Het contract van de verdediger is in goed overleg ontbonden. Benamar (27) had nog een contract tot en met medio 2025. De Nederlands-Marokkaanse verdediger krijgt op deze manier de mogelijkheid om transfervrij uit te kijken naar een nieuwe club.

Benamar speelde in de tweede seizoenshelft van het promotiejaar 2021/22 op huurbasis voor FC Volendam. Na deze succesvolle periode kwam de verdediger definitief over van FC Utrecht. De afgelopen twee seizoenen ontwikkelde Benamar zich tot een vaste waarde in het Eredivisie-team van de Volendammers. In totaal kwam hij tot 73 officiële duels voor de FC, waarin hij zes keer scoorde en één assist gaf. 

Technisch directeur Patrick Busby licht het besluit toe. "Benaissa heeft in een vroeg stadium aangegeven een stap te willen maken deze zomer. Wij hebben daar op geanticipeerd met de komst van Mawouna Amevor. Op de laatste dag van de transferperiode is Benaissa nog niet tot overeenstemming kunnen komen met een nieuwe club. Om die reden hebben speler en club in goed en respectvol onderling overleg besloten om het nog lopende contract per direct te beëindigen. We willen hem bedanken voor zijn inzet en wensen Benaissa een succesvol vervolg van zijn carrière."

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws