FC Volendam neemt genoegen met punt in Den Bosch (VIDEO)

04 maart 2013 /

In de eerste tien minuten was het duidelijk aftasten van elkaars kracht. FC Den Bosch had de 1-5 van Sparta Rotterdam nog in gedachten en Volendam de 0-4 in Veendam. Alle reden voor beide ploegen optimistisch te zijn. Daarnaast wist Volendam dat winst met drie doelpunten verschil een periodetitel konden opleveren. Niets weggeven en kijken of er wat te halen viel.

De eerste goede kans was vervolgens voor FC Volendam. Ludcinio Marengo kwam uitstekend door op links, iedereen voor het doel tastte mis, waardoor aan de andere kant Brandley Kuwas een dot van een kans kreeg. Zijn schuiver schampte de verste paal voorlangs. Onmiddellijk daarna leverde een corner aan de andere kant voor FC Den Bosch een dot van een kans op. De doorgekopte bal leek in het doel te verdwijnen, maar werd van de doellijn weggetrapt door Nick Coster. Na precies 25 minuten kreeg FC Volendam een vbrije trap, na een overtreding op Jack Tuijp. Michiel Kramer zette zich achter de bal en krulde die feilloos in de kruising. De 0-1 stand was gezien het spelbeeld verdiend.

{foto1}

Bijna vanaf de aftrap zette FC Den Bosch een uitstekende aanval op die diep naar de tweede paal gestuurd werd. De terug gekopte inzet was Volendam te machtig, waardoor Jeffrey Vlug makkelijk kon scoren. FC Volendam leek van slag. De uitstekend leidende Maarten Ketting liet zich verleiden tot het trekken van drie gele kaarten, waarvan er twee niet echt terecht waren. Met name de actie van Henny Schilder was loepzuiver op de bal. FC Den Bosch trok zich aan de verwarring bij Volendam op, nam het initiatief over, wat een moeilijk laatste kwartier betekende. FC Volendam moest alle zeilen bijzetten, FC Den Bosch kreeg de steun van het intensief mee levende publiek. FC Volendam was blij dat zonder verdere schade de 1-1 als ruststand meegenomen kon worden.

{foto2}

FC Volendam kwam niet goed uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten slaagde FC Den Bosch er twee keer tot een riante mogelijkheid te komen. En dat alleen omdat Volendam erg slordig opbouwde. Toch had FC Volendam op voorsprong kunnen komen, als Michiel Kramer wat gerichter ingeschoten had op een strakke voorzet van Ludcinio Marengo. Kort erop kreeg ook Jack Tuijp geel wegens ‘vasthouden’, opnieuw een kaart waar wel wat op af te dingen viel. Een snelle ingooi aan de andere kant zette Vlug vrij voor Sonny Stevens, maar hij slaagde er niet in te scoren. Het maakte wel duidelijk dat FC Volendam het scoreverschil op deze manier niet kon bereiken. Integendeel. De kansen van FC Den Bosch stapelden zich langzaam op. Pas tegen het einde kwam Volendam weer in beeld. Michiel Kramer liep zijn man er uit, zette voor, maar Ludcinio Marengo schoot over. Daarbij bleef het. Een gelijkspel, dat FC Den Bosch teleur stelde, maar Volendam tevreden meenam naar het dorp.

Foto's Rob Lezer
meer foto's in het digitale museum >>>

 



Laatste nieuws