FC Volendam neemt Leon Maloney over van Portsmouth FC

30 januari 2020

De achttienjarige Leon Maloney maakt de overstap van het Engelse Portsmouth FC naar FC Volendam. De buitenspeler trainde in de zomer van 2019 al een periode mee met het team van Wim Jonk. Nu komt het dus tot een overgang. Maloney tekent een contract dat hem tot de zomer van 2023 aan Het Nieuwe Oranje bindt, met een optie voor nog een seizoen.

Maloney speelt sinds zijn negende in de opleiding van Portsmouth en is een vaste waarde geweest voor de jeugdteams. Begin 2019 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Zuid-Engelse club. Afgelopen december schoot Maloney met zijn eerste treffer in het profvoetbal ‘Pompey’ nog naar de volgende ronde van EFL Trophy (2-1 winst op Northampton Town), waarin het inmiddels doorgedrongen is tot de halve finale. De Engelsman kan op beide vleugelposities uit de voeten en maakte tijdens zijn trainingsperiode bij FC Volendam afgelopen zomer indruk op Wim Jonk en de technische staf.

'Wim en staf belangrijk'

Maloney: “Ik ben heel erg blij om me aan te kunnen sluiten bij FC Volendam. Het is een grote uitdaging voor de ontwikkeling van mijn voetbalcarrière en ik kijk er naar uit om met Wim Jonk en zijn staf te werken. Dat was een belangrijke reden voor deze beslissing, niet alleen door Wim’s carrière als speler, maar ook zijn trackrecord als talentontwikkelaar is ongeëvenaard. Ik kan niet wachten om te beginnen mezelf te verbeteren als speler én als mens, me aan te passen aan een nieuwe cultuur en bij te dragen aan de inspirerende reis van dit team.” 

'Multifunctionele aanvaller'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de versterking: “Leon stond al langer op onze radar, nadat hij afgelopen zomer meetrainde in Volendam. Toen was de tijd nog niet rijp, maar we zijn blij dat de transfer nu alsnog is rondgekomen. Leon is voor ons een heel interessante speler, een multifunctionele aanvaller met een aantal mooie eigenschappen. Hij heeft natuurlijke snelheid, een goede functionele techniek, diepgang met én zonder bal en een bepaalde rust voor het doel. Het is nu aan ons om verder te schaven aan zijn natuurlijke talent, want wij denken dat er nog veel rek in zit. De overgang naar een compleet andere voetbalcultuur kost natuurlijk tijd, en die krijgt hij ook. We hebben er alle vertrouwen in dat Leon echt iets toe kan gaan voegen aan onze selectie.”

Foto's (3)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws