FC Volendam neemt ruim afstand van FC Eindhoven

29 april 2011 /

FC Volendam neemt ruim afstand van FC Eindhoven (0-3)

Na de eerdere 0-0 in Volendam, in een sterke periode van FC Eindhoven, stond er nu voor FC Volendam meer op het spel dan voor de thuisclub. In een gebroken wedstrijd maakte FC Volendam dat dan ook goed af.

Een uur voor de wedstrijd trok de hemel boven Eindhoven helemaal dicht en barstte een noodweer los. Bij bakken kwam het uit de lucht met donder en bliksem. De wedstrijd begon een kwartier later, maar al na negen minuten moest er geschuild worden. Toch probeerde scheidsrechter Winter, die deze wedstrijd als afscheid van een mooie carrière had, het even later opnieuw, maar na goed twintig minuten was het weer te gevaarlijk om op het open veld te staan. In de tijd waarin normaal een hele wedstrijd gespeeld werd, kwamen FC Eindhoven en FC Volendam amper tot één speelhelft. Maar daarin gebeurde van alles. FC Eindhoven had nog een theoretische kans op de play-offs. Daarnaast wilde het in de laatste thuiswedstrijd de eigen supporters een goed afscheid bieden. Met overgave werd gestreden, kort op de man, FC Volendam weinig ruimte gevend. Al in die eerste negen minuten ontsnapte FC Volendam twee keer aan een achterstand door goed ingrijpen van Robbin Ruiter. Na de eerste onderbreking was het Roy Bakkenes die een inzet van Kantelberg van de lijn moest halen. FC Volendam kwam maar niet goed in het eigen spel. Jack Tuijp had FC Volendam op een voorsprong kunnen schieten op een prachtige pass van Melvin Platje. Maar doelman Swinkels zat er uitstekend tussen. Na de volgende lange onderbreking waren er nog twaalf minuten te spelen. FC Volendam kwam nu beter uit de kleedkamer. In de veertigste minuut was het Roy Bakkenes die goed doorzette op een afgebroken aanval. De klutsbal kwam voor de voeten van  Jack Tuijp, die Melvin Platje bediende.  Hij wist wel raad wist met deze buitenkans. Zo brak de rust aan met 0-1, een stand die gezien het spelbeeld niet helemaal terecht was.

Na de (lopgisch) ultrakorte rust tapte FC Volendam direct uit een goed vat. Al snel kreeg Jack Tuijp de kans de Eindhovendoelman te testen, maar meer dan een corner werd het niet. Een paar minuten later hielp Eindhovenverdediger  Van der Sluijs Melvin Platje aan een vrije doortocht. Platje deed alles goed, maar zag de bal tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal rollen. In een ultieme poging een doelpunt te voorkomen, knalde een Eindhovenspeler tegen de paal. De thuisploeg was al door haar wissels heen, zodat de rest van de wedstrijd tien tegen elf gespeeld werd. Met nog twintig minuten op de klok had FC Eindhoven op gelijke hoogte moeten komen. Bij FC Volendam miste iedereen, waardoor niet alleen de spits maar ook de inkomende linksbuiten de hoek voor het uitzoeken hadden. Tot opluchting van al wat Volendam was, werd de bal via de paal gemist. Er volgde nog een moeilijk laatste kwartier. FC Volendam bracht Kees Tol en Michiel Kramer in voor Jack Tuijp en Mo Ajnane. Al snel kreeg Michiel Kramer alle ruimte, maar schoot zelf in plaats van Melvin Platje te zoeken. Tien minuten voor tijd raakte Nick Tol ernstig geblesseerd, voor wie Arsenio Halfhuid inviel. Van goed voetbal was geen sprake meer. Een man-tegen-mangevecht, waarin het recht van de sterkste gold. Voor scheidsrechter Winter was het niet het makkelijkste afscheid. In de officiële 89e minuut maakte Arsenio Halfhuid een eind aan de onzekerheid. Uit een vrije trap scoorde hij zijn eerste doelpunt voor FC Volendam. Maar daarna werd terecht zeven minuten blessuretijd bijgeteld. Opnieuw veel spanning. en zeeën van ruimte voor het Andere Oranje. Van FC Volendam werd nu professionaliteit gevraagd. Dat lukte. Op het randje van buitenspel mocht Melvin Platje Michiel Kramer in stelling brengen, wat ook nog 0-3 betekende. De wedstrijd was uiteindelijk om 22:45 uur afgelopen.