FC Volendam niet verder met Vit Valenta

08 april 2009

Vit Valenta vertrekt na dit seizoen bij FC Volendam. De Tsjechische middenvelder, dit seizoen geen basisspeler, heeft aangegeven niet open te staan voor een eventuele verlenging. FC Volendam kon zich daar in vinden. De club neemt na dit seizoen ook afscheid van doelman Paul Kok en Bas Ent. Beide spelers kwamen, mede door blessures niet of nauwelijks in actie voor Volendam. Ook de starters-contracten van Jeffrey Keizer, Nico Keijzer en Adil Harfaoui krijgen geen vervolg. De toekomst van de andere reservekeepers – Robbin Ruiter en Harmen Kuperus – is nog ongewis.

“Robbin heeft 1 mei in zijn contract staan, beiden zijn aan hun 1e contract bij FC Volendam bezig dus we kunnen nog even wachten, ook in deze situatie speelt het ere- of 1e divisie verhaal een rol” aldus manager voetbalzaken Peter Wijker.
 
De club heeft de optie in het contract van Paul de Lange gelicht, maar bij een eventuele degradatie komt die te vervallen. Ook Gerry Koning, Tim Bakens en Rowin van Zaanen lijken hun toekomst bij Volendam te verbinden aan handhaving in de eredivisie. Wijker: “We zijn erg tevreden over deze jongens, willen graag met ze verder. Rowin en Tim hebben al enige tijd een nieuwe aanbieding in beraad. We hebben afgesproken open met elkaar te communiceren, als er bijvoorbeeld een andere club interesse in ze toont.”
 
Wijker is met deze wetenschap druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Er is onder andere gesproken Achmed Ahahaoui. De linkerspits van GA Eagles mag transfervrij vertrekken. “Er is een oriënterend gesprek geweest met Ahahaoui, over de voorwaarden ban een contract is nog niet onderhandeld. Het is nu een kwestie van contacten leggen. Als we een grote stap richting handhaving zetten praat dat een stuk makkelijker”.
Op overige namen gaat de manager voetbalzaken niet in. Geruchten dat de club bezig zou zijn met Genero Zeefuik, door PSV verhuurd aan Omniworld, zijn volgens Wijker niet waar. “Een goede speler, maar ik heb hem niet gesproken”.
 
De assistent-trainers Ab Plugboer en Johan Steur kunnen volgens Wijker op korte termijn een nieuwe aanbieding verwachten. “Frans Adelaar wil graag met ze door en ik kan me daar goed in vinden. Ik verwacht dat we er samen wel uit gaan komen”.
De opvolger voor de vertrekkende keeperstrainer Edwin Zoetebier volgt in een later stadium.
 



Laatste nieuws