FC Volendam O17 uitgeschakeld in de beker door PSV

21 februari 2018

PSV O17 - FC Volendam O17 (7-0)
Gisteravond speelde FC Volendam O17 op de Herdgang een bekerwedstrijd tegen PSV O17. In de eerste helft kon FC Volendam nog redelijk meekomen, maar in de tweede helft zette PSV, met liefst 8 internationals, een tandje bij en werd het verschil tussen ere- en eerste divisie pijnlijk duidelijk.

Toch was de eerste kans voor FC Volendam. Al in de 5e minuut kwam Victor van Montfort via een een-tweetje vrij voor de keeper. Zijn inzet was echter te zacht. Vijf minuten later de eerste doelpoging van PSV, maar Dion Vlak stopte hem bekwaam. In de 14e minuut mocht PSV, dat steeds sterker werd, een corner nemen. Deze werd slecht weggekopt door FC Volendam en daar was meteen de 1-0 voor PSV. Na een half uur een serieuze kans voor FC Volendam. Een aanval via links met Tom de Groot belandde bij Aram de Munnik, maar ook zijn inzet was te zacht. Sommige jongens waren voor de eerste keer in Eindhoven en waren kennelijk zo onder de indruk dat ze wat onder hun niveau presteerden. Net voor rust werd een corner van PSV net buiten de 16 geplaatst. Het afstandsschot belandde op de paal.

Binnen zeventien minuten in de tweede helft stond PSV op 5-0. Onze verdedigers werden te gemakkelijk voorbij gelopen en alle voorzetten werden door de Belgische spits keurig afgemaakt. Vooral de nummers 10 en 11 speelden zeer sterk. Zij maakten allebei een prachtig doelpunt van buiten de 16 in het rechter bovenhoekje. Mohammed Ihattaren en Sekou Sidebe, onthoudt die namen. PSV liep nog uit naar 7-0, terwijl FC Volendam de tweede helft niet meer in de buurt van de goal van PSV is geweest. Dit was duidelijk grote jongens tegen kleine jongens, maar ook weer leerzaam en zo staat iedereen weer met beide benen op de grond.

A.s. zaterdag speelt FC Volendam O17 thuis tegen NAC Breda O17.