FC Volendam O19 te gast bij Only Friends

04 februari 2019

FC Volendam O19 is afgelopen week een middag te gast geweest bij sportvereniging Only Friends in Amsterdam. Only Friends is het levenswerk van Dennis Gebbink en is een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Het mooie van Only Friends is dat zij zelf geen beperking hebben. De slogan van Only Friends is dan ook:

"je bent goed zoals je bent!"

De Bedoeling van de vereniging is dat de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd. Er sporten inmiddels meer dan 700 kinderen bij Only Friends.

FC Volendam O19 werd uitgenodigd op het hypermoderne sportcentrum waar menig voetbalclub jaloers op zal zijn. De middag begon met een indrukwekkende presentatie van Dennis Gebbink. Hij vertelde zijn levensverhaal en uiteindelijk zijn droom. Dit kwam voort uit het gegeven dat Myron , de zoon van Dennis, met een beperking is geboren. Het verhaal van Dennis was boeiend en emotioneel. Onze spelers luisterden aandachtig en er waren zelfs wat waterige ogen te zien.

Na de presentatie werkte de groep een actieve training af op het kunstgrasveld van het complex. Hierna konden de jongens zich opfrissen en douchen en begon de training van de sporters van Only Friends. De sporters speelden wat partijvormen en deden wat positiespelen. Onze spelers assisteerden de trainers en deden de vormen mee als spelers. Fantastisch om te zien hoe onze spelers omgingen met de kinderen en jongeren met allerlei verschillende beperkingen.

De twee doelstellingen van de dag werden zeker behaald:

  • Onze spelers een andere kant van een sportleven laten zien, hoe gaan deze sporters om met een beperking en hoe positief staan zij in het leven. Wat een doorzettingsvermogen hebben deze sporters terwijl het leven een stuk moeilijker is dan voor onze spelers.
  • De sporters een fantastische voetbalmiddag bezorgen.

Langs deze weg wil ik Dennis Gebbink, alle vrijwilligers en uiteraard alle deelnemende sporters bedanken voor de mooie en leerzame middag en zou tegen iedereen willen zeggen. Steun deze vereniging. 

www.onlyfriends.nl

 

Foto's (3)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws