FC Volendam onderuit tegen Fortuna Sittard

12 juli 2013 /

FC Volendam heet zich in Nieuwstadt geen passend slot bezorgd van het uitstekende trainingskamp in Limburg. Na een 1-1 ruststand werd met 2-1 verloren van Fortuna Sittard. Op het prachtige veld van FC RIA (wat betekent: Rooms in alles, prachtige naam) was het vooral voor rust een boeiende pot om naar te kijken. Evenals in vorig jaar, toen Helmond Sport zich een oefenwedstrijd de echte thuisclub waande, speelde ook Fortuna Sittard voor veel eigen publiek de pollen uit het gras. FC Volendam had ’s morgens nog een pittige training afgewerkt. De staf had ervoor gekozen het elftal nog eens te testen op de fysieke kwaliteit na deze intensieve week. Dat pakte bijna helemaal goed uit.
Fortuna Sittard zag dat FC Volendam de wedstrijd in handen wilde nemen, de eerste aanvallen waren voor het Andere Oranje, maar toen in de zevende minuut Jefrrey Vlug de bal naast een leeg doel tikte en een minuut later Henny Schilder ongelukkig timede, kreeg Fortuna Sittard het gevoel dat er veel te halen viel. Halverwege de eerste helft werd dat beloond met een doelpunt van Nepomuceno. Tien minuten later was het weer gelijk, toen Robert Mühren een corner hard binnen kopte.
In de tweede helft liet Willie Boessen Fortuna Sittard met een compleet nieuw elftal aantreden, terwijl Hans de Koning alleen Roy Pistoor als vervanger van Theo Timmermans het veld in stuurde. Fortuna Sittard leek al snel op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. FC Volendam kreeg langzaam steeds minder vat op het spel van de Limburgers. Zelden werden de spitsen nog bereikt. Halverwege de tweede helft was er een periode van tien minuten, waarin Fortuna Sittard terug gedrongen werd, zonder dat Volendam hier grote kansen kon creëren. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen. De krachten van Volendam werden langzaam minder, wat zich tien minuten voor tijd wreekte. Eerst was er een vrije trap na een overtreding van Leon Tol. Uit de onvoldoende afweer ontstond een corner, die door Vankan (16-jarige B-junior) hard ingekopt werd. FC Volendam kreeg het niet meer voor elkaar dit recht te trekken, ondanks het inbrengen van Henk Veerman, Souffiane Lagmouchi en Stefan Plat.