FC Volendam op bezoek bij de Eagles (video)

07 september 2017

Vrijdagavond staat er 20:00 uur mooi affiche geprogrammeerd in de Jupiler League: Go Ahead Eagles-FC Volendam in de altijd sfeervolle Adelaarshorst in Deventer. Twee roemruchte teams met een fraaie palmares. Maat het verleden telt niet. Kijkend naar de huidige stand hebben beide teams na drie duels nog niet weten te winnen.

FC Volendam
Afgelopen zondag speelde FC Volendam tegen SC Cambuur zo’n wedstrijd die eigenlijk in 0-0 zou moeten eindigen. De teams waren aardig in balans, kansen waren schaars. Een dood moment zou wel eens voor de beslissing kunnen zorgen. En zie. Xander Houtkoop krulde een goedkoop gegeven vrije trap achter de kansloze Hobie Verhulst. Dat betekende een 1-0 nederlaag voor FC Volendam. Opvallend is dat FC Volendam dit seizoen alle vier de goals tegen kreeg uit dode spelsituaties. Een teken dat het net even tegenzit op dit moment, zei captain Kees Kwakman na afloop voor de camera’s van zowel Fox Sports als NH Sport.

Go Ahead Eagles
De Eagles hebben net als FC Volendam niet de start gehad die ze graag wilden hebben. Gelijke spelen tegen NEC en Helmond Sport (in de laatste minuut scoorde Helmond Sport de gelijkmaker) en een nederlaag bij MVV zorgden voor slechts twee punten. Leon Vlemmings had zich er ongetwijfeld meer van voorgesteld. De Deventernaren beschikken immers over een voor Jupiler League begrippen meer dan behoorlijke voorhoede met Sam Hendriks, Leon de Kogel en Pieter Langedijk. In de goal vinden we ex-FC Volendam keeper Sonny Stevens.

Arbitrage
Pol van Boekel mag de wedstrijd in goede banen leiden. De bijna 42-jarige van Boekel fluit zijn eerste Jupiler League duel van het seizoen. Eerder had hij wel twee Eredivisie onder zijn hoede, waarin hij zeven gele kaarten trok. Langs de zijlijn zijn de heren Dobre en Janson de secundanten van van Boekel.

Social media
Als je vrijdagavond de Volendammer Kermis bezoekt en tóch op de hoogte wil blijven van wat jouw favoriete voetbalclub in Deventer doet, dan bieden wij onze Twitter service. Via ons account @fcvolendam kun je op de hoogte blijven van de wedstrijd. Hashtag van de wedstrijd is #gaevol.
Of je download de APP, dan kan je ook zonder twitter account de twitter berichten volgen. 

Laatste nieuws