FC Volendam pakt punt tegen Cambuur (update)

21 december 2012 /

Het jaar goed willen afsluiten was de inzet van de wedstrijd die FC Volendam in Leeuwarden speelde. Na de kraker tegen Go Ahead Eagles zat de ploeg lekker in zijn vel, vol goede moed werd uitgekeken naar de laatste wedstrijd in 2012. Tegenstander Sportclub Cambuur had midweeks de weg naar de bekerfinale geblokkeerd gezien door een nederlaag in en tegen Den Bosch. In de competitie was het onderlinge verschil drie punten, eigenlijk al op de eerste dag veroorzaakt door de thuisnederlaag in Volendam. Winst van FC Volendam zou betekenen dat in 2013 op gelijke hoogte kon worden gestart.

Op het uiterst moeilijk bespeelbare veld gebeurde er de eerste minuten vrijwel niets. Spelers gleden weg, het aftasten was volop bezig. Totdat na precies tien minuten Adnane Tighadouini los kwam van Gerry Koning, naar binnen trok en Sonny Stevens volkomen verraste met een zondagschot. Een geschenk uit de hemel voor Sportclub Cambuur, dat maar al te graag de bekernederlaag wilde wegspelen. FC Volendam had lange tijd moeite om het nu compact terug getrokken Cambuur zoek te spelen. Brandley Kuwas had speciale bewaking gekregen van Van der Laan, zodat aan die kant niet veel kon gebeuren. Echte kansen kreeg Sportclub Cambuur ook niet, al moest Sonny Stevens wel twee keer gestrekt naar de benedenhoek. In het laatste kwartier slaagde Volendam erin de bakens te verzetten. Jack Tuijp gaf een uitstekend passje aan Michiel Kramer, die recht voor de keeper uitkwam. In plaats van te stiften schoot hij tegen Telgenkamp. Met nog vijf minuten in de eerste helft kwam FC Volendam op links door, Michiel Kramer werd aan gespeeld, de bal ketste naar Jack Tuijp, die de paal raakte. De terugspringende bal werd maar net naast geschoten door Brandley Kuwas. Het bleek uitstel van executie, want amper een minuut later was het wel raak.  Nu was het Raymond Fafiani die Jack Tuijp aanspeelde. Met een bekeken schot onder Telgenkampdoor was het 1-1. Een verdiende stand op dat moment.

In de tweede helft tapte FC Volendam opnieuw uit een ijzersterk vat. Een kwartier lang kreeg Sportclub Cambuur geen kans het eigen spel te spelen. FC Volendam was dominant op de Friese helft aanwezig. Drie vrije trappen leverde dat op. De derde was het raak. Voor het eerst dit seizoen schoot Maikel van der Werff feilloos langs de muur buiten bereik van Telgenkamp. Een dikverdiende voorsprong, die het vermoeden deed rijzen dat FC Volendam wel eens de volle winst kon pakken. Maar nauwelijks een minuut later was het opnieuw Adnane Tighadouini die Sportclub Cambuur over de streep hielp. De ex-Volendamspeler, een kwelgeest voor Gerry koning, stak met kop en schouders boven zijn team uit. Hij trok de hele verdediging uiteen en zag tot zijn vreugde een volkomen vrijstaande Michiel Hemmen, wat 2-2 betekende. Daarmee was Sportclub Cambuur weer helemaal terug in de wedstrijd. In de resterende tijd kreeg Volendam het veel moeilijker dan nodig was. Door het inbrengen van Ludcinio Marengo en Nick Tol keerde het tij weer, maar er was geen geluk bij de afwerking. Met name in de laatste minuut zag Nick Tol zijn inzet centimeters achter de lat op het dak van het doel belanden. Met de 2-2 kon iedereen vrede hebben, al was de volle winst deze keer wel erg dichtbij.