FC Volendam pakt uit tegen MVV (VIDEO)

04 februari 2013 /

Twee ingrediënten prikkelden MVV nadrukkelijk in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Volendam. Al vanaf het weekend voor Kerstmis was de Maastrichtse ploeg van competitievoetbal verstoken gebleven en afgelopen zondag nam Sparta Rotterdam vooralsnog de koppositie over door een overwinning op Sportclub Cambuur. FC Volendam daarentegen had al tegen Almere City FC en FC Oss gespeeld. De ploeg van Hans de Koning had vier punten bijgeschreven, waar op zes gehoopt en gerekend was. Ook de Volendamspelers hadden uitgezien naar de wedstrijd in de Geusselt. Bijblijven in de subtop en de jacht op de Jupiler play-offs was het devies.

{foto1}

De eerste twintig minuten gebeurde er vrijwel niets. Zoals gebruikelijk startte MVV wel heel fanatiek, met de steun van het altijd meelevende publiek in de rug, maar Volendam gaf geen krimp. Langzaam maar zeker wist Volendam het spel ver van het doel van Sonny Stevens te houden. Een vrije trap voor FC Volendam was de inleiding tot het eerste Maastrichtse doelpunt, aan de andere kant. De afgeslagen aanval werd zo snel weg gecounterd, dat zowel Henny Schilder als Brandley Kuwas het nakijken hadden bij de uitbraak van Nathan Rutjes. In de korte hoek werd Sonny Stevens geklopt. Volendam liet zich er niet door van de wijs brengen. Ook al had MVV optisch een overwicht, Volendam verplaatste het spel met verzorgd voetbal. Dat leverde al snel de gelijkmaker op. Gerry Koning zag Brandley Kuwas diepgaan. De snelle rechterspits dacht zijn man te passeren, maar werd onderuit getikt. De vrije trap van Raymond Fafiani werd niet goed opgepakt door doelman Bram Castro, waardoor Michiel Kramer vrij eenvoudig kon scoren. MVV leek een tik te hebben gekregen. FC Volendam begon makkelijker te spelen, wat al na een paar minuten een voorsprong opleverde. Weer kwam het gevaar van rechts. Nu zette Brandley Kuwas goed door, gaf de bal mee aan Gerry Koning die de bal voorzette. Jack Tuijp zorgde dankbaar voor 1-2. Met nog een kwartier te gaan tot de rust organiseerde FC Volendam zich weer goed, waardoor MVV nauwelijks gevaarlijk kon worden.

{foto3}

In de tweede helft was het ondanks de intenties van MVV FC Volendam dat als eerste spijkers met koppen sloeg. Al na acht minuten kopte Michiel Kramer een corner knap achter Castro. MVV nam het heft in handen, maar FC Volendam gaf geen krimp. Er kwamen twee kansjes, maar de uitbraken van Volendam waren veel gevaarlijker. Dat resulteerde in de 84e minuut in 1-4 door Robert Mühren, die net in het veld gekomen was voor Jack Tuijp. Een paar minuten voor tijd maakte Marc Veldmate 2-4, maar daarmee was de koek nog niet op. Malcolm Esajas zorgde nog voor 3-4. Daarmee was ook de eindstand bereikt, al had de nu nog fanatieker meelevende aanhang de gelijkmaker er wel in willen brullen.