FC Volendam pakt volle winst tegen MVV

17 november 2013 /

FC Volendam startte in De Geusselt tegen MVV in dezelfde basisopstelling als thuis tegen VVV. In die wedstrijd creëerde FC Volendam twaalf kansen, waarvan er maar een benut werd. De technische staf gaf dezelfde elf het vertrouwen. In de eerste helft werd dat niet beloond, maar de tweede helft leverde FC Volendam de volle winst!

In de beginfase leek het er inderdaad op, dat Volendam verder ging, waar het gebleven was. Maar toen de muur van MVV snel opgemetseld werd, zagen de schaarse toeschouwers dat het vooral een middenveldwedstrijd zou worden. MVV blokte Volendam met tien man af bij balverlies, wachtend op foutjes van de Volendammers. Zo snel als mogelijk werden Veldmate en Schreurs weggestuurd. In de achttiende minuut had dat succes. Op de eigen helft caramboleerde de bal voor de voeten van Rutjes, die voor zich een gapend gat zag van zeventig meter diep. De Volendamverdediging legde de rode loper uit, wat 1-0 betekende. MVV had wat het wilde hebben na twee teleurstellende nederlagen tegen FC Oss en Jong PSV. De muur kreeg nog wat specie en FC Volendam mocht het spel maken. Dat gebeurde niet alleen met weinig precisie maar ook in een veel te laag tempo. De voorsprong van MVV kwam geen moment in gevaar. FC Volendam schiep zichzelf geen enkele mogelijkheid om zich hoop op beter te kunnen geven. De saaie eerste helft werd door MVV dankbaar met een voorsprong afgesloten.

Obstinaat gedrag van Nick Coster leidde in het begin van de tweede helft een fase in, waarbij scheidsrechter Van de Graaf meer floot dan nodig was en MVV het publiek keihard achter zich kreeg. Daarmee riep FC Volendam onheil over zich af, dat nergens voor nodig was. Het sportieve antwoord, dat beter was, volgde snel. Dertien minuten na rust beging Van Nyfte de zoveelste overtreding op 25 meter van het doel. De vrije trap werd door Tom Overtoom onberispelijk in de kruising geschoten. Een gelijkmaker die misschien kon leiden tot een betere wedstrijd, want het publiek werd ook dat eerste kwartier niet verwend. MVV claimde even later een strafschop, toen Theo Timmermans vol aan de bak moest bij een MVV-uitbraak. FC Volendam schakelde razendsnel om via Nick Coster en Damien Menzo. De boogbal die volgde was aan Soufiane Laghmouchi wel besteed, wat heel fraai 1-2 betekende. Volendam werd daarna heer en meester. In de 83e minuut had FC Volendam de wedstrijd moeten beslissen. Een aanval over alle schijven belandde voor een open doel, maar niemand haalde de trekker over. MVV bleef er daarna in geloven, mede door het publiek. Dat leek zich kort voor tijd uit te betalen. Een vrije trap werd door alles en iedereen gemist en rolde langs het lege Volendamdoel. Vervolgens werd een schot van Ludcinio Marengo aan de andere kant gekraakt en verdween via de paal naast het doel. Daarna was het Brandley Kuwas die alleen voor de keeper verscheen, maar zijn lob gekeerd zag. Vanaf de uittrap van de MVV-doelman ontsnapte FC Volendam aan de andere kant, omdat Theo Timmermans aangevallen werd. Scheidsrechter Van de Graaf kon niet veel goeds meer doen bij de MVV-aanhang. Het werd al hectischer. Vier minuten extra tijd verhoogden de spanning nog meer maar FC Volendam sleepte de winst verdiend over de eindstreep!

Opstelling: Theo Timmermans, Gerry Koning, Henny Schilder, Erik Schouten (46. Leon Tol), Nick Coster, Levi Schwiebbe, Ludcinio Marengo, Kevin Wattemaleo (60. Brandley Kuwas), Damien Menzo (81. Raymond Fafiani), Tom Overtoom, Soufiane Laghmouchi