FC Volendam nog altijd in race voor play-offs

FC Volendam - RKC Waalwijk (0 - 1)

13 april 2018 / Jupiler League

Door de 0-1 nederlaag heeft FC Volendam het zichzelf er niet gemakkelijker op gemaakt om de play-offs te halen. De achterstand op Almere City bedraagt drie punten. FC Volendam speelt op vrijdag 20 april thuis tegen Jong Ajax en zaterdag 28 april in de slotronde uit tegen Almere City. Het gat van drie punten is dus nog te overbruggen. Maar dan zullen de oranjehemden in ieder geval toch beter met de kansen moeten omgaan dan tegen RKC.

Het eerste bedrijf kenmerkte zich door veel foutieve passes, zowel van FC Volendam als RKC. Enzo Stroo, die weer in de basis stond, schoot een voorzet van Gijs Smal hoog over het doel. De Landsmeerder slaagde, na een subtiel balletje van Joey Veerman, er vervolgens nèt niet in om een luchtduel met doelman Etiënne Vaessen in zijn voordeel te beslissen. Tel bij die twee Stroo-momenten het afstandsschot van Anthony Berenstein op dat in handen kwam van de RKC-doelman en zijn inzet die corner ging, en alle hoogtepunten van de eerste helft van de thuisclub zijn vermeld.
 


Richtingsgevoel

De ploeg van Hans de Koning blonk ook niet uit. Een solo van Dylan Seys eindigde met een afstandsschot in handen van Hobie Verhulst. Het was opvallend dat het juiste richtingsgevoel ontbrak bij beide ploegen. Veel schoten op doel kwamen rechtstreeks in de handen van de  doelman. Vlak voor het rustsignaal  kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door Irvingly van Eijma die geheel vrijstaand bij de tweede paal een voorzet vanaf de rechtervleugel koppend langs doelman Verhulst werkte.
 


De  hoop van de Volendamsupporters was daarna gevestigd op de tweede helft. Vaker dit seizoen kwam immers de thuisclub op een achterstand maar wist die dan weg te werken. Er werd dan ook een sterk aanvallend FC Volendam uit de kleedkamer verwacht. Daan Klinkenberg was de eerste die in de tweede helft van grote afstand een poging deed om zijn ploeg naast RKC te schieten, maar de doelman van RKC kreeg de bal recht in zijn handen. Bij een voorzet van Nick Doodeman lukte het Anthony Berenstein niet om de bal over de doellijn te werken. De Waalwijkers werden bedolven onder de hoekschoppen, maar hadden Vrouwe Fortuna op hun hand. Doelman  Etiënne Vaessen verkeerde in grootse vorm en de inzetten waar hij niet bij zou kunnen, werden voortijdig door een van zijn verdedigers van richting veranderd waardoor de bal corner ging of alsnog een prooi werden voor de grijpgrage handen van Vaessen.Extra aanvaller

Gerry Vlak lukte het ook niet om een kans te verzilveren.  Misha Salden gooide er in de 57e minuut nog een aanvaller bij in de persoon van Teije ten Den die in het veld kwam voor Vlak. De druk, de hoekschoppen alsmede het aantal kansen namen toe voor het doel van  RKC. Bij een van de uitvallen van RKC kopte Roland Bergkamp de bal naast het doel van Verhulst. FC Volendam bleef echter de bovenliggende en bleef strijden voor de gelijkmaker. Bij een inzet van Kevin Vissers werd de bal door een RKC-been van richting veranderd waardoor doelman Etiënne Vaessen kon redden. Nick Doodeman stelde Daan Klinkenberg in staat om uit te halen, maar ook ditmaal werd doelman Etiënne Vaessen gered doordat een Waalwijks been de bal corner liet gaan. Tussendoor was het RKC’er Dylan Seys die met een venijnig schot Hobie Verhulst probeerde te verrassen, maar de Volendam-goalie redde ten koste van een hoekschop. Henrico Drost schoot de bal namens RKC naast het doel van de thuisclub.
 

Joey Veerman

Ook Joey Veerman zag aan de andere kant zijn inzet geen doelpunt opleveren; voor de zoveelste keer ging de bal via een verdediger corner.  Een afstandsschot van Daan Klinkenberg en een schot naast het doel van Nick Doodeman waren de laatste pogingen om de nederlaag ongedaan te maken. Het was in de slotfase Irvingly van Eijma die alleen op doelman Verhulst afging, maar zijn inzet werd gekeerd. Bij FC Volendam werd Marco Tol vlak voor tijd vervangen door Henny Schilder. Tol werd gekozen tot Man off the Match. Ook Klinkenberg speelde een solide partij. 3654 Toeschouwers woonden dit duel bij.

 

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Marco Tol (88. Henny Schilder), Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Joey Veerman, Kevin Visser, Gerry Vlak (57. Teije ten Den), Nick Doodeman, Enzo Stroo, Anthony Berenstein.

Tekst: Cor Westerveld
Foto's: Fred Rotgans
Video: FC Volendam TVLaatste nieuws