FC Volendam schiet zich in Tholen naar dubbele cijfers

02 juli 2011 /

FC Volendam schiet zich naar dubbele cijfers

Op de eerste dag van het trainingskamp, dat de technische staf met de spelergroep belegd had, schoot de ploeg flink uit de slof. Werd vrijdagavond nog genoegen genomen met 1-6 tegen Apollo’68 in Hensbroek, in Tholen kreeg Tholense Boys dubbele cijfers om de oren.
Door Zeeuwse sponsors, die ook FC Volendam al jaren lang een warm hart toedragen, was FC Volendam uitgenodigd voor een sportieve ontmoeting op Tholen. Tegen Tholense Boys, een zaterdag derde klasser die in de voorbije competitie hoge ogen leek te gooien, maar later tegen degradatie moest vechten, maar toch de nacompetitie haalde… Rondom de wedstrijd was veel sfeer gecreëerd, waar het dorp flink voor uitliep. De zeer jeugdige ploeg van Volendam kon er pas na de wedstrijd deelgenoot van zijn.,
Op het veld was het aanvankelijk zoeken naar de steken die de thuisclub zou laten vallen. Geconcentreerd en met een enorme drive werd de jacht geopend. Na een kwartier resulteerde dat in de eerste goal. Deze kwam van de voet van Michiel Kramer, die een strafschop mocht benutten omdat scheidsrechter Wegereef de verdedigende actie net even té vond. De ban was gebroken. Al snel volgde nummer twee door Jack Tuijp. Nog voor rust kreeg Dominique van Dijk waar hij een dag eerder de hele wedstrijd naar op zoek geweest was, zijn goaltje.

In de tweede helft kwam een vrijwel compleet nieuw FC Volendam in het veld. De ploeg die Tholense Boys murw gespeeld had werd vervangen door een stel jonge honden die zich de prooi niet lieten ontzeggen. Met soms adembenemend tempovoetbal werd de ene na de andere kans uit de hoed getoverd. De mooiste goals rolden eruit voort. Een echte beauty was nummer negen van Robert Mühren die een kopie produceerde van het doelpunt in Hensbroek, een voorzet in een keer uit de lucht op de slof in de kruising. Het was zijn tweede die avond. De andere doelpunten waren van Kevin Tano, Kees Tol, Stanley Taylor, Iljas Rodjan en Roy Bakkenes.
De overwinningen op Apollo’68 en Tholense Boys zeggen nog niet zoveel over de kracht van het elftal dat over vijf weken in het veld zal staan. Wel was veelzeggend de gretigheid waarmee alle spelers deze klussen klaarden. Vol overgave werd naar een hoge score gezocht, werden spelers steeds weer in stelling gebracht en werd tot de laatste minuut gestreden voor dat tiende doelpunt, waarmee de man van het scorebord een probleem had, omdat het maar tot negen ging. Toen er afgefloten werd stond het weer 0-0, een stand waar mee dinsdag in Lemiers tegen LVC zal worden afgetrapt.
Na de warme ontvangst van Tholense Boys en de sfeervolle wedstrijd kon FC Volendam terugzien op een veelbelovende start van deze bijzondere trainingsweek.



Laatste nieuws