FC Volendam scoort er lustig op los (update: foto's)

04 juli 2012 /

De derde dag in Vaals was weer warmer dan de voorgaande. Voor de spelers stond een wat lichtere, wedstrijd gerichte ochtendtraining op het programma, omdat ’s avonds tegen het jubilerende VV Schaesberg gespeeld zou worden. De Limburgers uit Landgraaf hadden na 83 jaar eerste klasse aan den lijve ondervonden hoe degradatie voelt. Komend seizoen spelen ze voor het eerst tweede klasse. In de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Volendam was doorgetraind. De mannen kregen na de wedstrijd vakantie.

{foto1}

In de eerste helft startte FC Volendam met het spitsenduo Jack Tuijp en Michiel Kramer, achter wie Paul de Lange en Nick Coster voor de aanvoer moesten zorgen. Aan de zijkanten hadden Roy Bakkenes en Brandley Kuwas de taak voor zoveel mogelijk scherpe voorzetten te zorgen. Hans de Koning had ze opgedragen vooral te genieten van elke aanval en zoveel mogelijk te scoren. Het was niet tegen dovemansoren. Al snel werd Jack Tuijp in stelling gebracht, maar de keeper redde. Dat was tijdelijk. De volgende aanval, opgezet door Roy Bakkenes en Michiel Kramer was wel raak door Jack Tuijp. Tien minuten later was het Nick Coster die uitstekend doorgelopen was, toen Jack Tuijp de bal vrij maakte. De kansen regen zich aaneen. Michiel Kramer, Jack Tuijp en Raoul Esseboom verschenen voor het Limburgse doel. Maar de score kreeg pas een mooi aanzien in de laatste tien minuten voorrust. Door drie doelpunten van Michiel Kramer en nog een van Jack Tuijp werd de thee met 6-0 opgezocht.

{foto2}

In de tweede helft stond een totaal ander team in het veld. Binnen twintig minuten was de score opgevoerd naar 11-0. Alle vijf doelpunten waren van Robert Mühren, die door Ludcinio Marengo, Levi Schwiebbe en Bowedee Burleson in stelling werd gebracht. De gretige spits had zelfs nummer zes op zijn schoen, maar zag zijn schot door de paal gekeerd. Na deze Mühren-act werden tal van andere spelers in goede positie gezet, maar wat ze ook probeerden, het bleef bij elf doelpunten.

De technische staf heeft in de hele wedstrijd heel veel gezien, waarmee weer stappen gezet kunnen worden in de komende dagen. Een aantal spelers toonde aan het verschil te kunnen maken , anderen zullen zeker blijven aanhaken. In de breedte is duidelijk dat Hans de Koning op veel posities dubbele bezetting heeft, wat de concurrentie groot maakt.