FC Volendam sluit oefenreeks af met 1-4 winst op Hollandia

30 juli 2011 /

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft de oefencampagne afgesloten met een 4-1 overwinning in Hoorn op Hollandia. De thuisclub wist in de eerste helft nog knap tegenstand te bieden, maar zag in de tweede helft een meer op de aanval spelend FC Volendam de 0-1 voorsprong uitbouwen naar een 4-1 overwinning. Hollandia, met de oud-Volendamspelers Mathieu Boots en Klaas Vriend in de gelederen, was in de eerste helft zeker niet de mindere van de wijdbroeken, die niet al te zorgvuldig met de kansen omsprongen.

{foto3}

Zo schoot aanvoerder Olaf Lindenbergh de bal uit een goede scoringskans over het doel van Ron Sijm en miste ook Rick Kruys –na een pass van de goed spelende Robert Mühren – een uitgelezen kans om FC Volendam op voorsprong te zetten. Aan de andere kant kwam FC Volendam goed weg toen Roy Bakkenes de bal verspeelde en Kalvin Robert alleen op doelman Robbin Ruiter mocht afgaan. Robert had nog dichter naar het doel van Ruiter kunnen oprukken maar besloot om van (te) grote afstand al een schot te wagen dat evenwel over het doel van Ruiter ging.

Pech

Bakkenes stond even later aan de basis van een bijna-doelpunt. Hij stuurde op rechts Lorenzo Pique weg die bij de achterlijn de bal voor het doel trok waar Robert Mühren de pech had dat zijn inzet de paal raakte. De van hoofdklasser De Zouaven overgekomen Ivo de Heus, die eerder voor Willem II en AGOVV speelde, zag een afstandsschot naast het doel van Robbin Ruiter verdwijnen. Voor rust kwam FC Volendam op voorsprong. Kramer bereikte Mühren, die voor de tweede keer de bal door het houtwerk gekeerd zag. Uit de situatie die hierna ontstond, legde Kevin Tano de bal voor de schietgrage voeten van Michiel Kramer die de bal onhoudbaar achter doelman Ron Sijm schoot, 0-1.

Aanvallend

Na de hervatting offerde trainer Gert Kruys verdediger Lorenzo Piquet op voor middenvelder Glenn van Zoolingen. FC Volendam voelde dat het aan zijn stad verplicht was om meer de aanval op te zoeken tegen Topklasser Hollandia. Na aangeven van Tano verzuimde Roy Bakkenes om de tweede Volendamse treffer voor zijn rekening te nemen. Het was Rick Kruys die met een prima afstandsschot wel Hollandia doelman Sijm wist te verschalken, 0-2. Roy Bakkenes mocht plaats maken voor Kees (Pier) Tol, die al snel in vrije positie werd aangespeeld door Robert Mühren. Met een prima linkse trap wist Tol 0-3 in de touwen te jagen. Hollandia kreeg de kans om terug te komen door getreuzel in de Volendamdefensie, waarbij doelman Robbin Ruiter met een overtreding net buiten zijn heiligdom de sterk spelende Cees Duijn van scoren wist af te houden. Ivo de Heus mocht vanaf elf meter de overtreding van Ruiter bestraffen. Zijn inzet was echt niet slecht, maar Ruiter koos voor de goede hoek en wist met een prima redding de bal te stoppen. Kees Pier Tol miste hierna nog een goede kans om verder afstand te nemen van Hollandia. Even daarna was het dezelfde Tol die - na een fout van Cees Duijn - de bal veroverde en Glenn van Zoolingen een goede scoringskans bood, maar die wist deze kans niet te verzilveren. Toen de verdediging van FC Volendam niet helemaal bij de les was, slaagde invaller Erik Homan erin om de eer te redden voor de Hoornse club.

{foto4}

Jeffrey Bok
Gerry Koning, die een duidelijke versterking voor de verdediging van FC Volendam is, mocht daarna het veld ruimen voor Jahmill Flu en niet veel later mocht - tot genoegdoening van partner Monique Smit - Jeffrey Bok de plaats innemen van Michel Kramer, nadat laatstgenoemde voor 4-1 had gezorgd door zijn tweede treffer van de avond te laten aantekenen. Dit doelpunt kon voor een groot deel op naam worden geschreven van de 18-jarige Kevin Tano. Op de linkervleugel ging hij uitstekend door en gaf de bal op tijd over aan Kees Pier Tol, die op zijn beurt Kramer een niet te missen kans gaf.

Volgende week vrijdag begint voor FC Volendam het echte werk in Dordrecht tegen de oude club van Gert Kruys.