FC Volendam stelt Cees Driebergen aan als algemeen directeur

11 juni 2024

FC Volendam is in zijn zoektocht naar een algemeen directeur uitgekomen bij Cees Driebergen (62). De in Rijnsburg geboren Driebergen, die in het verleden onder andere dezelfde rol vervulde bij ADO Den Haag, treedt vanaf 1 juli 2024 toe tot de Volendamse clubdirectie.

Zoals eerder gecommuniceerd is vanaf 1 juli bij FC Volendam een vernieuwde bestuursstructuur van kracht. In de nieuwe situatie is de directie statutair bevoegd. De samenstelling van de directie is met de komst van Driebergen compleet. De ervaren bestuurder uit de Bollenstreek gaat intensief samenwerken met technisch directeur Patrick Busby en commercieel directeur Jan-Bas Veltman.

In 2011 werd Driebergen aangesteld bij ADO Den Haag als algemeen directeur. Die rol vervulde hij tot 2013 en in die periode was hij medeverantwoordelijk voor versterking van de financiële positie van de Haagse club. Driebergen is daarnaast 16 jaar voorzitter geweest van topamateurclub Rijnsburgse Boys, alsmede 27 jaar bestuurslid van de businessclub (waarvan de laatste tien jaar als voorzitter). Driebergen heeft verder een verleden als ondernemer met een achtergrond als accountant en belastingadviseur.

'Brede ervaringen, complete directeur'

FC Volendam doorliep een zorgvuldig proces bij de zoektocht naar een algemeen directeur. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Rob Bootsman is blij met de aanstaande samenwerking met Driebergen. “Met Cees hebben we een algemeen directeur met een breed scala aan kwaliteiten en ervaringen. Niet alleen heeft hij affiniteit met voetbal, ook heeft hij brede commerciële, financiële en organisatorische ervaringen die hem een complete directeur maken. Daarnaast denken we nu een directie neergezet te hebben waarbij de directieleden complementair aan elkaar zijn. Cees gaat helpen meer structuur te brengen op de werkvloer en draagt ook commercieel zijn steentje bij. De belangrijkste opdracht is evenwel om te zorgen voor een financieel gezonde club.”

Driebergen zelf kan niet wachten om te beginnen bij FC Volendam. “Ik ben de afgelopen jaren regelmatig bij wedstrijden van FC Volendam geweest en hield daar altijd warme gevoelens aan over. Ik ben een dorpsjongen, een mensenmens en altijd gericht om samen met elkaar dingen te bereiken. Daarnaast ben ik duidelijk in de communicatie. Dat zijn denk ik voorwaarden die goed kunnen matchen met de mensen in en rond FC Volendam.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws