FC Volendam verliest van Telstar

FC Volendam - Telstar (3 - 4)

06 oktober 2017 / Jupiler League

FC Volendam zit tot nog toe in de hoek waar de klappen vallen. Opnieuw werd er met slechts één doelpunt verschil verloren, ditmaal van Telstar. Een goed begin is het halve werk, luidt het spreekwoord. Voor het Andere Oranje ging dat echter gisteravond niet op. De ploeg kwam prima uit de startblokken. Het was in de 4e minuut Teije ten Den die de assist gaf waaruit Joey Veerman voor 1-0 zorgde. Veermans schuiver in de hoek leek houdbaar, maar bleek toch te machtig voor doelman Sven van der Maaten.
Nadat Jasper van Heertum bij een scrimmage voor het doel van FC Volendam de bal hoog over had geschoten, soleerde aan de andere kant Luis Pedro door het centrum langs drie verdedigers, maar zag zijn inzet naast het doel gaan. Een kopbal over het doel van Hobie Verhulst was een eerste waarschuwing voor de defensie van de thuisclub. Telstar was bijzonder rap in de omschakeling en liet zien een ploeg te hebben met spelers die goed op elkaar zijn ingespeeld. In de elfde minuut kreeg Mohammed Hamdaoui alle vrijheid van de wereld en haalde verwoestend uit, 1-1.

Luis Pedro
Luis Pedro kwam vanaf de rechtervleugel op doelman Sven van der Maaten af, had de bal voor het inschieten, maar zag deze voorlangs de tweede paal naast gaan. Nadat Nick Runderkamp de bal uit een hoekschop van Joey Veerman hoog over het doel had gekopt, was even daarna Luis Pedro het eindstation van een vlotte combinatie. Pedro kwam vanaf de rechtervleugel oog in oog te staan met doelman Sven van der Maaten, maar schoof de bal net voorlangs de tweede paal en verzuimde daarmee FC Volendam opnieuw op voorsprong te zetten. Jordy Schouten waagde namens Telstar nog een doelpoging en zijn ploeggenoot Frank Korpershoek deed datzelfde, met een afstandsschot dat Hobie Verhulst hoog over zijn heiligdom zag gaan.

Kevin Visser
In de 42e minuut moest Kevin Visser geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Nick Doodeman. Op het moment dat iedereen dacht dat beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamer zouden gaan opzoeken, was het Henny Schilder die - volgens scheidsrechter Erwin Blank – Andrija Novakovich ter hoogte van de achterlijn onreglementair afstopte binnen de zestien. Vanaf de elfmeterstip zorgde de spits van Telstar er in de 45e minuut voor dat de thee lekkerder smaakte voor zijn ploeg dan voor de spelers van FC Volendam; onberispelijk schoot hij de strafschop in het dak van het doel, 2-1.

Botsing
Na de hervatting sloeg Telstar opnieuw snel en genadeloos toe, al had het daarbij wel wat hulp en geluk. Doelman Hobie Verhulst zag de bal en Telstar dreigend het strafschopgebied inkomen en besloot als de brandweer uit te rukken. Waarbij hij in botsing kwam met de onfortuinlijke Henny Schilder, die gestrekt ging. De bal kwam voor de voeten van Andrije Novakovich, die heel subtiel in de 47e minuut voor 1-3 tekende. Luis Pedro probeerde zich daarna langs Jordy Schouten te werken, maar die beroerde de bal met zijn hand. Met de strafschop wist Joey Veermanin de 59e minuut wel raad, 2-3. De spanning was daarmee weer terug in de wedstrijd. FC Volendam zette aan voor de gelijkmaker en kreeg daarop kansjes. Een voorzet van Nick Doodeman werd op doel gekopt door Teije ten Den, maar doelman Sven van der Maaten wist de inzet tot hoekschop te verwerken.

Dylan Mertens
Bij een venijnig afstandsschot van Dylan Mertens stond de doelman van Telstar in de baan van het schot. Telstar kreeg de nodige aanvalsgolven te verwerken, maar kreeg zelf eigenlijk nog de beste kansen. De verdediging van FC Volendam vertoonde de nodige lekken. Het was Frank Korpershoek die op rechts geheel vrijstaand op doelman Verhulst kon afgaan en Telstar in de 70e minuut op een 2-4 voorsprong zette. Nog was de strijd niet gestreden. Een voorzet van de voor Luis Pedro ingevallen Enzo Stroo, eindigde met een kopbal van Teije ten Den die door doelman Van der Maaten tot hoekschop werd verwerkt. Diezelfde Enzo Stroo bracht de spanning in de 81e minuut terug door voor 3-4 te tekenen. Nick Runderkamp (afstandsschot) en Joey Veerman (vrije trap) probeerden er nog een gelijkspel uit te slepen, maar de verdediging van Telstar bleef fier overeind. Joey Veerman werd gekozen tot man van de wedstrijd. Volgende week vrijdag mag FC Volendam proberen om bij FC Eindhoven de eerste overwinning van dit seizoen in de wacht te slepen.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Luis Pedro (Enzo Stroo}, Nick Runderkamp, Teije ten Den, Kevin Visser (Nick Doodeman), Dylan Mertens.

Foto's: Fred Rotgans