FC Volendam treft maatregelen voor bevorderen veiligheid rond thuiswedstrijden

11 april 2023

FC Volendam stelt veel in het teken om wedstrijden in het Kras Stadion voor alle supporters zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Helaas hebben zich onlangs rond thuiswedstrijden enkele incidenten voorgedaan waarbij voor een gedeelte van de bezoekers een onveilige situatie is ontstaan. In samenwerking met gemeente Edam-Volendam en politie heeft FC Volendam hierop een aantal maatregelen getroffen om de veiligheid van alle bezoekers te bevorderen.

Bussluis voor uitsupporters

Een van de maatregelen die al eerder werd getroffen was de bussluis voor supporters van de bezoekende partij. De maatregel was daarmee ook al van kracht rond de wedstrijd FC Volendam – Fortuna Sittard. Besloten is om de bussluis in te zetten bij alle resterende thuiswedstrijden dit seizoen. De sluis wordt geplaatst in de Plutostraat en bevordert een veilige toestroom van de bussen met supporters van de bezoekende club richting het bezoekersvak. De rijbaan is toegankelijk tot het moment dat de supportersbussen van de bezoekende club arriveren.

De busssluis voor het thuisduel tegen PSV wordt opgebouwd op zaterdag 15 april. Hiermee wordt geluidsoverlast in de vroege morgen voor de bewoners voorkomen.

Uitsupporters na afloop langer in uitvak

Om een veilige uitstroom van supporters van FC Volendam te creëren is besloten om de supporters van de bezoekende club na afloop van de wedstrijd langer binnen de muren van het uitvak te houden. Hiermee hebben fans in de thuisvakken ruim de tijd om rustig het stadion te verlaten.

Bruggetje Pegasusstraat / P1 parkeerterrein gesloten

Het bruggetje nabij de Pegasusstraat en P1 parkeerterrein van het Kras Stadion is vanaf twee uur vóór de wedstrijd tot anderhalf uur na wedstrijd afgesloten. Hiermee wordt de kans op mogelijke provocatie tussen supporters van beide clubs verkleind. Het is ook niet meer mogelijk fietsen nabij het bruggetje te plaatsen. Supporters die met de fiets komen dienen gebruik te maken van de fietsenstalling op het schoolplein van de voormalig St. Vincentiusschool aan de Meidoornstraat.

FC Volendam hoopt op ieders begrip en streeft naar een zo veilig en gezellig mogelijk slot van dit Eredivisie-seizoen.



Laatste nieuws