FC Volendam & Udinese zetten samenwerking kracht bij met huurtransfer Axel Guessand

19 januari 2024

FC Volendam heeft zich versterkt met Axel Guessand (19). De verdediger wordt een half jaar gehuurd van het Italiaanse Udinese. FC Volendam en Udinese hebben de intentie uitgesproken om op bepaalde gebieden intensiever met elkaar samen te werken.

Axel Guessand is een 19-jarige Fransman met Ivoriaanse roots. Het is een centrale verdediger, met twee duels op zijn naam in de Serie A. Vorig seizoen maakte hij op de laatste speeldag van de competitie zijn debuut - als basisspeler - tegen Juventus. Dit seizoen kwam de verdediger eenmaal in actie in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie. Daarnaast speelde hij twee duels in de Coppa Italia, waarin hij tevens goed was voor één treffer. Guessand werd door Udinese in 2022 overgenomen van het Franse AS Nancy, waarvoor hij ook tweemaal in actie kwam in de Ligue 2.

'FC Volendam een platform voor jong talent'

Directeur Frans ten Berge is verheugd met de samenwerking met Udinese. “Dergelijke samenwerkingen zijn voor zowel onze club, als Udinese een win-winsituatie. FC Volendam heeft in de afgelopen seizoenen laten zien een uitstekend platform te zijn voor jong talent. Zo hebben we de carrières van Samuele Mulattieri, Gaetano Oristanio en Filip Stankovic, drie spelers van Italiaanse clubs, een boost kunnen geven. Dat is ook opgevallen bij Udinese. De huurtransfer van Axel Guessand is het eerste product uit een hopelijk vruchtbare samenwerking.”

Ten Berge ziet in Guessand een verdediger met een interessant profiel. “De selectie herbergt op dit moment te weinig opties als het gaat om linksbenige verdedigers. Axel Guessand voorziet in die behoefte. Axel heeft opbouwende kwaliteiten, is ondanks zijn leeftijd fysiek sterk, kan zowel centraal als op de vleugelpositie uit de voeten en heeft inmiddels geroken aan het Italiaanse profvoetbal. Samen met de technisch adviseurs die betrokken zijn bij FC Volendam zijn we ervan overtuigd dat Axel een waardevolle versterking wordt voor de Volendamse selectie.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws