FC Volendam vergat te scoren

14 oktober 2013 /

De Brabantse scholen hadden al vakantie. Voor PSV een goede reden de tribunes eens vol te zetten bij Jong PSV. Aan de ambiance kon het dus niet liggen. FC Volendam speelde voor goed gevulde tribunes. De start was dus enthousiast. De eerste acht, negen minuten zocht het volop de aanval, kijkend wat er te halen zou zijn. Maar de eerste de beste fout werd al fataal. Precies na tien minuten nam Damien Menzo teveel tijd op de middenlijn, de bal werd van zijn schoen geplukt en tien seconden later lag de eerste goal achter Theo Timmermans. Luciano Narsingh, weggeplukt bij Heerenveen, en terug van een blessure, genoot van de vrijheid. FC Volendam liet zich niet van de wijs brengen. Exact na een kwartier werd Damien Menzo weggestuurd. Alleen voor de keeper aarzelde hij, waardoor niet de gelijkmaker maar een corner zijn loon was. Weer drie minuten later legde Raymond Fafiani een corner zo mooi bij de tweede paal, buiten bereik van heel PSV. Henny Schilder hoefde hem maar aan te raken. Hij schrok echter zo, dat de bal van zijn knie naast de paal hobbelde. FC Volendam deed zich flink te kort. Dat bleek halverwege de eerste helft. Weer was het een uitval van het op de counter spelende Jong PSV die tot scoren leidde. En weer was het Narsingh. FC Volendam maakte de wedstrijd, mocht naar hartenlust opbouwen, maar elke fout was dodelijk. Het eredivisiewaardige Jong PSV liet Volendam lekker ballen, Jozefzoon en Narsingh op de middenlijn en lopen met die handel. Achterin had Jong PSV best wel moeite met Volendam. Het had heel veel overtredingen nodig. Zanka leek van scheidsrechter Van den Heuvel een vrijbrief te hebben. Elk duel was een overtreding zonder dat hij tot de orde geroepen werd. De andere PSV’ers trokken zich daaraan op, zodat de laatste tien minuten een hoge mate van irritatie lieten zien.

Uit tegen Jong Ajax stond het bij rust ook 2-0. Dat pakte toen goed uit. FC Volendam mocht tegen dit Jong PSV laten zien, dat dat huzarenstukje geen bevlieging was. Maar wat FC Volendam in de tweede ook probeerde, Jong PSV gaf weinig ruimte weg, zocht zelf amper nog de aanval, maar gescoord werd er niet. In de 65e minuut bereidde Gerry Koning alles perfect voor, maar ook die prachtige kans verdween voor de paal langs. Het kwam het zelfvertrouwen van de ploeg niet ten goede. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0 toen Jozefzoon weer een kunstje mocht opvoeren. Van Ooijen maakte het af. Het verschil werd gemaakt door de individuele kwaliteit van de PSV-spelers die geen uitnodiging voor een interland hadden gehad. FC Volendam had de pech in dit weekend tegen PSV te moeten spelen. Al zal bij het terugzien van de eigen kansen nog wel eens achter de oren gekrabd worden. Er zat meer in, maar dan moeten de kansen wel benut worden.

De opstelling van FC Volendam: Theo Timmermans, Gerry Koning,Henny Schilder,Raymond Fafiani, Nick Coster, Tom Overtoom, Brandley Kuwas, Levi Schwiebbe (73. Kevin Wattemaleo), Damien Menzo, Robert Mühren, Soufiane Laghmouchi (79. Henk Veerman)