FC Volendam verliest in Tilburg

30 augustus 2013 /

Met een nog altijd niet compleet elftal reisde FC Volendam af naar het Koning Willem II stadion om een van de kampioenskandidaten te bestrijden. Het gedegradeerde Willem II heeft promotie naar de eredivisie hoog in het vaandel staan, maar ook FC Volendam koestert die wens elk seizoen weer. De Tilburgers beschikken nog over een eredivisiewaardige begroting, wat hun in staat stelde de selectie flink te vernieuwen. FC Volendam daarentegen heeft na het vertrek van vier basisspelers gekozen voor een gezond financieel beleid, dat in de Jupiler League ook goede zaken kan doen.

De eerste minuut leek Willem II de buit al te willen binnen halen. Met kunst en vliegwerk werd onheil voorkomen. FC Volendam herstelde zich meteen, verzette de bakens, wat tien minuten lang een op en neer gaand spel bood. In de 13e minuut kwamen Ludcinio Marengo en Brandley Kuwas gevaarlijk door. Het schot van Ludcinio Marengo werd ternauwernood gekeerd. Onmiddellijk hierna zocht Willem II de diepte. Heel matig ingrijpen van Henny Schilder en Gerry Koning was de inleiding tot een strafschop, die door Ruud Boymans benut werd. Pal na de goal belandde de volgende aanval van Willem II boven op de lat van Roy Pistoor. FC Volendam had weinig meer in de melk te brokkelen. Toch kwam FC Volendam sterk terug en had een aanval via Ludcinio Marengo en Nick Coster meer verdiend dan een schot van Levi Schwiebbe recht in de handen van Swinkels. Ook een solo van Ludcinio Marengo kreeg niet de verdiende afwerking, maar scheerde over de lat. Willem II zag wat er gebeurde en nam het heft weer over. FC Volendam zakte heel ver in, wat de opbouw bij balbezit niet ten goede kwam. De laatste tien minuten was het vooral tegenhouden en niet zelf de wedstrijd bepalen. De rust werd met 1-0 gehaald, wat de veldverhouding redelijk weergaf, ook al was FC Volendam een paar keer heel dichtbij de gelijkmaker.

Pal na rust speelde Willem II de Volendamachterhoede zoek, wat opnieuw door Boymans 2-0 betekende. Alle goede voornemens ten spijt liep Volendam nu echt achter de feiten aan. Het antwoord was een vrije trap van Brandley Kuwas na een overtreding op Robert Mühren, maar zijn schot ging over het doel. FC Volendam zat niet bij de pakken neer. Na een krap kwartier dacht Robert Mühren een strafschop te krijgen, maar Van Boekel dacht daar anders over. Het was haken, maar kennelijk niet erg genoeg. Nick Coster haalde de gram van het publiek op zich door irritant gedrag. Vervolgens kreeg Erik Schouten een elleboogstoot, maar dat werd zonder gele kaart afgedaan. Wel weer een gele kaart voor Ludcinio Marengo die normaal het duel inging. Met nog een kwartier op de klok leek FC Volendam de genadeklap te krijgen. Een snelle omschakeling bracht de bal weer bij Boymans, die nu de lat teisterde. Aan de andere kant kopte Erik Schouten een voorzet rakelings langs de kruising. In de laatste tien minuten werkte FC Volendam hard om tenminste een goal te maken, maar het zat er niet in. Hans de Koning liet nog wel Jessey Kuiper zijn debuut maken. Hij speelde vorig seizoen nog in de a-jeugd.


Opstelling: Roy Pistoor, Gerry Koning, Henny Schilder, Erik Schouten, Nick Coster, Kevin Wattemaleo (59. Henk Veerman), Brandley Kuwas (86. Soufiane Laghmouchi)L, Tom Overtoom, Levi Schwiebbe (82. Jessey Kuiper), Robert Mühren, Ludcinio Marengo

{foto1}


 



Laatste nieuws