FC Volendam verslaat buurman RKAV Volendam in oefenduel

26 februari 2019

FC Volendam heeft het oefenduel met buurman RKAV Volendam winnend afgesloten. Dinsdagavond versloeg een gemixt team van spelers van Jong FC Volendam en krachten uit de eerste selectie de zaterdaghoofdklasser met 1-2. Beide treffers kwamen van de voet van Martijn Kaars.

Bij FC Volendam speelden onder andere Erik Schouten en Mitchel Michaelis een hele wedstrijd mee. Ook proefspeler Nidal Hammaoui maakte zijn opwachting en speelde een uur.

Beide Volendamse ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Zo voorkwam Michaelis na tien minuten dat RKAV Volendam de score opende. Aan de overkant was Antwi het eindstation van een mooie aanval over links, maar de buitenspeler kon een voorzet van Smal niet afronden. Joey Tol raakte voor RKAV Volendam daarna de binnenkant van de paal met een schot van afstand. Even later scoorde de Volendammer alsnog. Een fantastische stift van een meter of twintig liet Michaelis kansloos.

In de tweede helft waren de beste kansen voor FC Volendam. Eerst trof Nick Tol voor RKAV Volendam nog de paal, maar even later lag de bal aan de andere kant in het net. Martijn Kaars joeg een volley fraai tegen de touwen. Even later maakte de Monnickendamse aanvaller ook zijn tweede van de wedstrijd en zette daarmee de eindstand van 1-2 op het scorebord.

Maandag 4 maart is voor FC Volendam de eerstvolgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dan gaat het op bezoek bij streekgenoot Jong AZ.

RKAV Volendam – FC Volendam: 1-2 (1-0). 39. Joey Tol 1-0, 53. Martijn Kaars 1-1, 72. Martijn Kaars 1-2.

RKAV Volendam
Sander Binken (46. Niels Ras); Sonny Tol (46. Stef Schokker), Eric Veerman (75. Harry Zwarthoed), Henny Schilder, Wessel Stuijt; Nick Tol (75. Nick Tuijp), Harry Zwarthoed (46. Jaap Tol), Nick Tuijp (46. Iwan Tol); Roy Haars (46. Simon Tol), Joey Tol, Azzedine Sout (46. Stefan Plat).

FC Volendam
Mitchel Michaelis; Ties Evers, Erik Schouten, Paul Kok, Gijs Smal (75. Mike Eerdhuijzen); Marco Speijk (85. Gerry Vlak), Max Veerman, Nick Runderkamp; Nidal Hammaoui (60. Derry John Murkin), Martijn Kaars, Rodney Antwi.

Foto's: Rob Lezer

Foto's (6)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws