FC Volendam versterkt middenveld met Jamie Jacobs

02 september 2024

FC Volendam heeft op Deadline Day de selectie versterkt met middenvelder Jamie Jacobs. De 26-jarige spelverdeler komt transfervrij over van het Deense Viborg FF. Jacobs tekent voor één seizoen aan De Dijk. 

De in Purmerend opgegroeide Jacobs is geen onbekende voor FC Volendam. De middenvelder speelde twee seizoenen in de jeugdopleiding van de Volendammers. Vanuit de Onder 19 maakte Jacobs de overstap naar AZ. Daar kwam hij tot 90 wedstrijden voor Jong AZ, waarvan een groot deel werd afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie. In 2019 stapte de spelverdeler over naar SC Cambuur. Jacobs speelde vier seizoenen in Leeuwarden, waaronder twee seizoenen met Robert Mühren. Na 112 duels, 28 treffers en 23 assists vertrok de 26-jarige Purmerender naar het Deense Viborg FF, waar hij uiteindelijk tot dertien duels kwam. 

"Ik ben hartstikke blij dat het eindelijk is rondgekomen en ik ben klaar om gas te geven op het veld", zegt Jacobs over zijn transfer. "Ik heb de beelden van de promotie uit 2022 op mijn netvlies staan. Ik zou het fantastisch vinden om datzelfde met de club mee te maken en daarin mijn bijdrage te leveren."

Technisch directeur Patrick Busby is blij met zijn Deadline Day-aanwinst. "Met Jamie halen we transfervrij onze gewenste extra middenvelder in huis. Jamie weet wat er gevraagd wordt in de Keuken Kampioen Divisie en die ervaring gaat ons hopelijk helpen om onze ambities gestalte te geven om mee te doen om de play-offs. Met de komst van Jamie krijgen we aanvallend meer variatie en opties in ons aanvalsplan."

Zevende versterking

Jacobs is na Aurelio Oehlers, Daan Steur, Alex Plat, Daniël Beukers, Mawouna Amevor en Yannick Leliendal de zevende versterking voor FC Volendam.

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws