FC Volendam verzuimt trekker over te halen tegen VVV Venlo

10 november 2013 /

Door Cor Westerveld
Foto's:www.fredrotgans.nl 

Op de ranglijst staan ze vrijwel op gelijke hoogte en in het onderlinge treffen deelden ze voor de ogen van 3.356 toeschouwers de punten. Daar was trainer Rene Trost van VVV Venlo tevreden mee. “We hebben het aardig gedaan vandaag na de nederlaag vorige week tegen Jong PSV. Een goede vrije trap van Ozan Türk leverde ons een 1-0 voorsprong en de kopbal van Jules Reimerink telde ik ook al en dan hadden we op 0-2 gestaan en de drie punten gepakt”, rekende Trost zich rijk. Doelman Theo Timmermans verwerkte de kopbal echter tot hoekschop en omdat de voor Erik Schouten ingevallen Henk Veerman met een geweldige actie in de 86e minuut voor FC Volendam scoorde, eindigde het duel tegen VVV Venlo in 1-1. 

{foto1}

Hans de Koning vond dat zijn manschappen er alles aan gedaan hadden om te winnen van VVV Venlo. Qua kansenverhouding had de thuisclub het meeste recht op de drie punten. “Johan Steur heeft het bijgehouden en telde twaalf kansen voor ons. We hebben heel goed gespeeld, maar onszelf niet beloond”, aldus Hans de Koning. Dat er door zijn spelers af en toe wat slordig en onnauwkeurig werd gespeeld, is volgens De Koning geen reden voor supporters om zijn spelers vanaf de tribune te bekritiseren.

Geen Messi
“Mijn spelers zijn geen Messi. De supporters moeten juist achter ons gaan staan. Wij spelen open en met lef. Er zijn misschien vier ploegen in de Jupiler League die zo spelen. Tegen VVV Venlo hebben we verzuimd de trekker over te halen, maar als we zo doorgaan, ben ik ervan overtuigd dat we meer gaan scoren”, aldus De Koning. FC Volendam moest het tegen VVV Venlo doen zonder de nog geblesseerde topscorer Robert Mühren en creatieve middenvelder Raymond Fafiani.

{foto4}

VVV werd niet echt gevaarlijk. In de beginfase schoot Danny Post een voorzet van Jiles Reimerink naast het doel van Timmermans en een venijnig afstandschot van dezelfde Reimerink werd attent over de lat getikt door de doelman van FC Volendam. Verder kopte Guus Joppen de bal een keer naast het doel van Timmermans. Dat waren de aanvallende acties van de bezoekers in de eerste helft. De verdediging - onder aanvoering van Henny Schilder - hield de touwtjes strak in handen. De thuisclub kreeg meer kansen. Nadat de goed leidende arbiter Dennis Higler de voordeelregel had toegepast na een overtreding op Ludcinio Marengo, kon Soufiane Lagmouchi goed doorgaan en Tom Overtoom in stelling brengen, maar die trof geen doel. Daarna probeerde Marengo het zelf met een solo. Hij passeerde twee VVV’ers en kon uithalen, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Bij een mooie aanval via Lachmouchi-Koning-Lachmouci kwam de bal voor de voeten van Kevin Wattamaleo, maar die zag zijn pegel tot hoekschop verwerkt door doelman Niki Mäenpää. Bij een door Nick Coster ingeleide aanval over links kreeg Marengo wederom een kans om FC Volendam op voorsprong te zetten, maar hij schoot naast de verkeerde kant van de paal.

{foto3}

Tandje bij
In het tweede bedrijf kwam VVV Venlo in de 49e minuut op een 0-1 voorsprong. Dat was tegen de verhouding in en voor de spelers van de thuisclub een reden om nog een tandje bij te zetten. Een spervuur van aanvallen op het doel van VVV Venlo was het gevolg. Nick Coster zag een vrije trap in de handen van doelman Mäenpää eindigen en een inzet van Marengo werd ook onschadelijk gemaakt door de uitstekend op dreef zijnde doelman van VVV Venlo. Na een overtreding van Eric Schouten op Ozan Türk mocht laatstgenoemde opnieuw een vrije trap nemen vanaf dezelfde plek waar hij eerder succesvol was. Opnieuw koos Türk voor dezelfde hoek, maar Timmermans liet zich niet nogmaals verschalken. FC Volendam bleef de aanvallende ploeg. Toen de voor Levi Schwiebbe ingevallen Brandley Kuwas de bal bij de tweede paal had ontvangen van Coster en terug legde op Marengo, leek die voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar opnieuw stond de doelman van VVV Venlo op de juiste plek. 

Snoeihard
Henk Veerman hielp FC Volendam aan de meer dan verdiende gelijkmaker. Op de huid gezeten door VVV-verdedigers werkte de spits zich in schietpositie en haalde snoeihard en zuiver uit. De bal caramboleerde via beide doelpalen over de doellijn, 1-1. FC Volendam bleef in de slotfase aandringen, kreeg nog mogelijkheden, maar slaagde er niet in om het goede spel te bekronen met een tweede en dus winnende treffer.

{foto2}



Laatste nieuws