FC Volendam voegt Elvis Manu transfervrij toe aan de selectie

01 oktober 2024

FC Volendam heeft zich versterkt met Elvis Manu. De 31-jarige aanvaller tekent een contract tot en met het einde van dit seizoen. Manu was transfervrij en trainde de afgelopen periode al mee in het Kras Stadion. Met Manu wordt de nodige aanvallende ervaring toegevoegd aan het elftal van trainer Rick Kruys. Manu zal vrijdag bij de selectie zitten voor het uitduel tegen Vitesse.

Met Manu voegt FC Volendam een in Nederland bekend gezicht toe aan de selectie. De aanvaller speelde eerder voor Feyenoord, Excelsior, FC Groningen, Go Ahead Eagles en SC Cambuur. In het buitenland stond de 31-jarige speler onder contract bij Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town, Gençlerbirliği, Akhisar, Beijing Renhe, PFC Ludogorets, Wisla Krakow, Botev Blovdiv en U Cluj. Bij laatstgenoemde club stond Manu als laatste onder contract. Sinds zijn vertrek uit Roemenië is hij transfervrij. De aanvaller speelde ook tien duels in Jong Oranje. 

Voor Manu is het fijn dat hij na zes weken meetrainen een contract heeft kunnen tekenen. Hij kijkt dan ook uit naar zijn periode bij FC Volendam: "Op naar mooie momenten bij 'Het Andere Oranje'."

'In de selectie getraind'

Technisch directeur Patrick Busby is blij met het contracteren van Manu. "Elvis heeft zich de afgelopen zes weken 'in de selectie getraind'. Het is bewonderingswaardig met welke intensiteit Elvis vastberaden is geweest om ons te overtuigen om binnen twee maanden weer in conditie te zijn. Een Elvis in goede conditie is voor FC Volendam van absolute meerwaarde. Met zijn individuele acties en duelkracht is Elvis in staat om aanvallend het verschil te maken. Daarnaast kan hij met zijn persoonlijkheid en ervaringen ook een toegevoegde rol in de kleedkamer vervullen. De selectie was met de komst van Brandley Kuwas compleet, maar met Elvis erbij zijn ook alle posities dubbel bezet. Hier hielden we natuurlijk al rekening mee. We mogen zeer tevreden zijn met de selectie."

Tekst & foto's: FC Volendam



Laatste nieuws