Nuttige oefenwedstrijden FC Volendam

15 juli 2014 /

Powel velt FC Volendam

In de voorlopig enige thuiswedstrijd in het oefenprogramma van FC Volendam stond een selectie van clubloze VVCS-spelers tegen over het Andere Oranje, op het complex van de RKAV Volendam. In het team van de VVCS speelden onder meer Luciano Dompig, Gerard Aafjes en Roy Bakkenes.
In de eerste helft was er van beide partijen weinig dreiging. De kansen waren op een vinger te tellen. In het team van FC Volendam ontbraken Tom Overtoom en Raymond Fafiani. Dat was in de spelopbouw goed te zien. De drie spitsen, met in de rug Robert Mühren kregen nauwelijks mogelijkheden de zeer gegroepeerde VVCS-verdediging te ontregelen.

Na rust leek dat beter te gaan. De bal ging sneller rond, er werd meer druk naar voren gegeven, maar dat gaf aan de overkant ook meer ruimte. Een moment van onachtzaamheid betekende meteen een doelpunt. Een strakke voorzet van rechts werd door Berry Powel over doelman Heijblok gekopt. FC Volendam bracht Kevin van Kippersluis in voor Kevin Wattamaleo, wat meer beweging in de aanval bracht. Twee kansen creëerde de ploeg kort achter elkaar. Eerst kwam over rechts de bal bij Robert Mühren, die in goede positie te gehaast over schoot. Vervolgens kapte Henk Veerman zich fraai vrij, maar vond doelman Ter Mate op zijn weg.

Beloftes Volendam dit jaar Echt Beloftes?

De toeschouwers die na de wedstrijd ven de eerste elftalselectie huiswaarts keerden hebben een aantrekkelijke wedstrijd van het belofte Elftal gemist. Tegen Jong AZ, met gastspeler Kees Luyckx en Denni Avdic als bekendste namen toonde de nieuwe selectie dat dit jaar van dit elftal iets verwacht mag worden. De spelers ogen gretig en zijn ook individueel sterk. Al snel kon na een goede solo van Daniel van Son (ex-FC Utrecht) de van de A-junioren van Volendam overgekomen Genridge Prijor de bal eenvoudig langs de AZ-doelman plaatsen. Nog voor rust kon AZ uit een hoekschop gelijkmaken: Keees Luykx kon fraai binnenkoppen.Volendam bleef het beste van het spel houden met name door de sterk spelende nieuwe nummer 10, de van FC Groningen overgekomen Liban Abdulahi.
Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Vijftien minuten voor tijd besliste de ingevallen Jessey Kuiper de wedstrijd: hij kapte Kees Luijckx uit en schoot de bal onhoudbaar in de bovenhoek: 2-1 voor Volendam. Trainer Berry Smit en Volendam kan dit seizoen veel plezier beleven aan deze groep talentvolle spelers.
Opstelling: Theo Timmermans, Denzel Prijor, Raoul Esseboom, Boyd Stevens, Oscar Wilffert (Johan Keyzer), Rafik el Hamdi, Daniel van Son (Gerry Vlak), Bert Steltenpool (Jessey Kuiper), Liban Abdulahi, Genridge Prijor