FC Volendam: weer niet

FC Eindhoven - FC Volendam (1 - 0)

13 oktober 2017 / Jupiler League

Met de steun in de rug van het bestuur van FC Volendam kwam FC Volendam naar Eindhoven. Trainer Misha Salden had wat aanpassingen in het team gedaan. Henny Schilder op de bank, Ties Evers weer in de basis. Dat alles om de ploeg over het dode punt te trekken. Vier keer verliezen met een doelpunt verschil en vier gelijke spelen gaf aan dat het spel van FC Volendam niets onderdeed voor de tegenstanders, maar dat de beslissende goal steeds weer niet viel. Tegen FC Eindhoven, dat thuis ook nog maar een punt gepakt had, moest de kentering ingezet worden. Daar slaagde FC Volendam niet in. Het speelde eigenlijk de slechtste wedstrijd tot nu toe.

Het begon hoopgevend voor FC Volendam. FC Eindhoven zocht de aanval, waardoor er volop ruimte zou ontstaan. Geen vijf verdedigers met een bus ervoor, maar een thuisploeg die het eigen publiek wilde verwennen. Achterin kon FC Volendam meteen de mouwen opstropen. Toch kwam de eerste mogelijkheid voor Volendam. Luis Pedro pikte achterin de bal op en ondernam een rush over zeventig meter, ontweek twee tackels, maar werd op de rand van het strafschopgebied alsnog gestuit. De vrije trap nam Dylan Mertens weliswaar technisch goed, maar veel te makkelijk voor de keeper. Totaal zonder kracht. Direct brak FC Eindhoven uit. Over links werd de bal diep gespeeld, waar Ties Evers het antwoord op schuldig bleef. De voorzet die volgde was niet scherp, maar geen enkele Volendamspeler reageerde alert. Kabangu van FC Eindhoven kwam een meter van de tweede paal frank en vrij om in te koppen. Vrijwel onmiddellijk had het 2-0 moeten worden. Weer mocht Ties Evers de hielen van zijn tegenspeler zien, maar nu schoot de bal voorlangs. FC Volendam trok er geen leergeld uit. Het spel werd al slechter. Geen diepe bal kwam goed aan, alle tweede ballen waren voor FC Eindhoven en als er al een duel mocht uitgevochten worden, floot scheidsrechter Pérez voor een vrije trap voor de thuisclub. In de laatste vijf minuten leek FC Volendam het spel een beetje te gaan begrijpen. Grote kansen kwamen er niet. Aan de andere kant drong FC Eindhoven niet meer massaal aan en consolideerde het middenveld, wat niet moeilijk was, want FC Volendam had daar helemaal niets te vertellen.

 
In de kleedkamer zal ongetwijfeld het nodige tegen elkaar gezegd zijn. Met het spel van de eerste helft viel er niets te halen in het Jan Louwersstadion. Het moest uit een ander vaatje komen, maar dat wilde niet vlotten. FC Eindhoven is in de tweede helft twee keer bij het Volendamdoel geweest. Het liet het spel volledig aan FC Volendam over. Maar deze Volendamploeg kon er niet mee omgaan. Geen enkele kans in de tweede helft. Alle tweede ballen opnieuw voor FC Eindhoven, de wissels brachten leven in de brouwerij. Enzo Stroo verving Teije ten Den, die geen enkel duel had gewonnen. Luis Pedro werd vervangen door Rodney Antwi. Daarmee kwam er niet alleen snelheid maar ook af en toe een opening. Nick Runderkamp verving Dylan Mertens. De Volendamspelers moeten maar eens indringend naar de speelwijze van FC Eindhoven kijken. De wil om te winnen, een vechtmachine die FC Volendam simpel van voetbal afhield.

 

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Daan Klinkenberg, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Luis Pedro (68. Rodney Antwi), Kevin Visser, Dylan Mertens (84. Nick Runderkamp), Teije ten Den (58. Enzo Stroo), Nick Doodeman

Laatste nieuws