FC Volendam weer op schot in Emmen

24 september 2011 /

FC Emmen op de onderste plaats, FC Volendam een paar plaatsen hoger, niet echt een scenario om heel Emmen een niet te missen voetbalavondje te bezorgen. Beide clubs dachten daar heel anders over. De positie op de ranglijst was de prikkel om er in ieder geval vol voor te gaan.

{foto3}

In de eerste twintig minuten leek FC Emmen het meest doordrongen van de winst die te behalen was. FC Volendam toonde zich een aandachtig toeschouwer, daarbij wel erg vertrouwend op de uitstekende keeperskwaliteiten van Sonny Stevens. Welke mogelijkheden FC Emmen ook kreeg, Sonny Stevens stond er of de Drentse aanvallers gingen er slecht mee om. Vanaf de kant werd de Volendamploeg te verstaan gegeven, dat dit niet de bedoeling was. De eerste die het goed begreep was Henny Schilder, die Robert Mühren wegstuurde. Hij betrok Nick Tol in de aanval, die afgerond werd door Achmed Ahahaoui. Door deze ijzersterke omschakeling begon FC Volendam beter te voetballen. Dat resulteerde al snel in 0-2, toen opnieuw Robert Mühren wegliep van zijn man. Nu moest hij op de achterlijn een uiterste poging doen de bal alsnog voor doel te brengen. Harm Zeinstra verkeek zich hierop, waardoor het voor Jack Tuijp een koud kunstje was zijn zevende goal te produceren. In het laatste kwartier ging de wedstrijd weer meer op en neer, ook al omdat FC Volendam geen enkel risico wilde nemen. FC Emmen kreeg niet meer de ruimte om Sonny Stevens te testen, zodat de rust met 0-2 ingegaan werd.

{foto2}

De tweede helft was het lange tijd een fel spelend FC Emmen, dat op zoek was naar de aansluitende treffer. FC Volendam gaf weinig weg, maar kwam zelf ook niet echt tot kansrijke aanvallen. Een ruim kwartier voor tijd, pal na de wissel Dominique van Dijk voor Robert Mühren, kwam FC Volendam voor het eerst weer echt gevaarlijk uit. En gelijk was het raak. Rick Kruys werd weggestuurd, passeerde zijn man, gaf door aan Jack Tuijp die opnieuw Achmed Ahahaoui in stelling bracht, wat 0-3 betekende. FC Emmen leek gebroken, sputterde nog wel tegen, maar FC Volendam was los. Een diepe aanval leverde een kans voor Nick Tol, waaruit slechts een corner volgde. Via Rick Kruys werd deze voor Achmed Ahahaoui neergelegd, en 0-4 op het scorebord kwam. Een efficiënt FC Volendam speelde zich daarmee naar een riante overwinning, terwijl FC Emmen meer liet zien dan de onderste plaats deed verwachten.

Foto's © Rob Lezer
 
klik voor alle foto's op de link's hierboven


Video samenvatting wedstrijd
:

 

{foto4}
{foto5}
{foto1}



Laatste nieuws