FC Volendam wint, Go Ahead promoveert

26 mei 2013 /

Revanche FC Volendam niet voldoende

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft de finale van de play-offs afgesloten met een 1-0 overwinning op Go Ahead Eagles. De thuisclub stond voor de loodzware opdracht om voor de ogen van 4793 bezoekers ten minste drie keer te scoren om nog kans te maken op promotie naar de eredivisie. Een snelle treffer zou de opmaat kunnen zijn om het Go Ahead Eagles nog lastig te gaan maken. Die snelle treffer viel wel, in de vijftiende minuut. Het was Jack Tuyp die de bal uit een vrije trap op de rand van de zestien prachtig achter doelman Nick Marsman schoot en er voor zorgde dat de supporters er toch nog even goed voor gingen zitten.

{foto1}

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kwamen de Deventenaren goed weg toen de bal uit een vrije trap van Raymond Fafiani - schuin vanaf de rechterflank - tegen de paal spatte. Had die bal wel doel getroffen, dan had het wellicht nog een heet middagje geworden voor de bezoekers.
De tweede treffer bleef echter uit. Aan de inzet van de wijdbroeken lag het zeker niet. Met name doelman Stevens, Henny Schilder en Ludcinio Marengo waren goed op dreef. Laatstgenoemde speler knapte ook verdedigend heel wat werk op.

{foto2}

Desastreus
Een tegendoelpunt zou voor FC Volendam helemaal desastreuss zijn. En toch viel die bijna in de openingsfase. Het was de naar links uitgeweken Jarchinio Antonia die zicht razendsnel tussen twee Volendamse verdedigers door wist te wurmen. Tot opluchting van thuissupporters ging zijn schuiver maar net voorlangs bij de tweede paal. Na een kwartier was het Tuyp die de eigen aanhang liet juichen en een sprankje hoop gaf, 1-0. Bij een assist van Robert Mühren kreeg dezelfde Tuyp de bal net niet onder controle om midden voor het doel staand voor 2-0 te zorgen. Jop van der Linden schoot aan de andere de bal vanuit een hoekschop over het doel van de weer subliem acterende Sonny Stevens. Een kopbal van Marnix Kolder uit een voorzet van Antonia verdween eveneens over het doel van Stevens. Vlak voor rust had Raymond Fafiani zoals eerder gemeld pech met zijn vrije trap.

{foto3}

Jagen
Na de hervatting bleef FC Volendam jagen op de 2-0 en Go Ahead Eagles op een uitdoelpunt om FC Volendam definitief de nekslag toe te dienen. Quincy Promes schoot de bal snoeihard in, maar de vuisten van doelman Stevens Stevens voorkwamen de gelijkmaker. En bij een aanval over de linkervleugel van Promes was Stevens opnieuw goed bij de les en pakte de bal voor dat Go Ahead gevaarlijk kon uithalen. Bij een actie van Brandley Kuwas en Gerry Koning kapte laatstgenoemde bij de achterlijn zijn tegenstander prima uit. De bal kwam bij Mühren, maar diens omhaal was een gemakkelijke prooi voor Marsman.

{foto4}

Henk Veerman
Beide ploegen begonnen wissels in te zetten. Jack Tuyp kreeg nog een mogelijkheid - na prima spel van invaller en debutant Henk Veerman en Mühren- maar zijn schuiver ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. De tijd werkte in het voordeel van Go Ahead Eagles. Na een gepareerde inzet van Mühren kreeg Leon Tol de bal plots voor zijn voeten, maar hij schoot hoog over. En na die actie zat er gewoon niet meer in dan een 1-0 overwinning. De supporters waren het er over eens dat de finale van de play-offs al in Deventer was verloren. En zo was het in feite ook. De revanche was verdiend, maar een schrale troost.

{foto5}



Laatste nieuws