FC Volendam wint in Kras Stadion van team VVCS

16 juli 2013 /

Evenals vorig seizoen trad FC Volendam ook nu weer aan als sparring partner van het VVCS-team, bestaande uit contractloze spelers, die graag hun boterham in de voetballerij willen verdienen. Er werd fris van de lever gespeeld, wat het kijkspel ten goede kwam. De VVCS-spelers zetten duidelijk hun beste beentje voor. In het eerste kwartier leverde dat een prachtige kans op voor Doriano Kortstam, maar hij vond Roy Pistoor op zijn weg.

{foto1}

Halverwege de eerste helft ondernam rechtsback Methew Morais een rush, die tot in het Volendamstrafschopgebied liep. Maar ook die kans ging verloren. Daarna was het woord aan Volendam. Goed doorzetten op links bezorgde een bal op de rand zetten in de voeten van Robert Mühren, die droog voor 1-0 tekende. Korte tijd later werd Damien Menzo onderuit geschoffeld, maar dat leverde geen strafschop op. Pal daarop moest Roy Pistoor vol aan de bak op een inzet van Niels Vorthoren. Een minuut voor rust kwam die strafschop er toch, toen er een identieke overtreding begaan werd. Robert Mühren verzilverde deze kans.

{foto2}

In de tweede helft leek de concentratie aanvankelijk ver te zoeken. Het VVCS-team profiteerde ervan. Uit een standaardsituatie werd de Volendamverdediging verrast door een rake kopstoot van Steve Olfers (2-1). FC Volendam begreep het signaal en verplaatste het spel voorgoed naar de andere kant. Al snel zorgde Ludcinio Marengo met prachtige halve draai voor 3-1 en twintig minuten voor tijd knalde Robert Mühren zijn derde en Volendams vierde doelpunt tegen de touwen. Daartussendoor zorgde Theo Timmersmans tot twee keer toe dat FC Volendam niet opnieuw naar het net moest. Twee goede reddingen hielden de VVCS-mannen van een dragelijker score af.

{foto3}

{foto4}



Laatste nieuws