FC Volendam wint in Vaals met 6-0 van LVC '01

09 juli 2013 /

In een vooral in de eerste helft zeer leuke wedstrijd heeft FC Volendam met 6-0 gewonnen van een regio elftal rond Vaals. Op het veld van Rood Groen LVC’01 startte het zeer jeugdige FC Volendam met een enorme drang naar voren. De technische staf had er voor gekozen de jongste spelers van de selectie de wei in te sturen. Dat pakte prachtig uit. Hoewel gezegd moet worden dat de regiospelers slechts twee keer echt getraind hadden, lieten de jongste Volendamspelers zien, dat de opleiding die ze genoten hadden, een goede kijk op de toekomst van de club bood.
Al vroeg in de wedstrijd gaven de spelers een niet meer uit te wissen visitekaartje af. Henk Veerman maakte al snel 0-1 uit een voorzet van Jessey Kuiper en een paar minuten later kopte hij de knappe pass van Stefan Plat binnen. Na een klein half uur verraste Stefan Plat de keeper met een schuiver vlak langs de paal. Nog voor rust zorgde Henk Veerman voor 0-4 en sloot Soufiane Reclaoui een eenmansactie succesvol af op 0-5.

Pal na rust zorgde Jessey Kuiper in een onnavolbare dribbel voor 0-6, waarmee de koek op leek. De ploeg was vele maatjes te groot voor de buitengewoon geïnspireerde gastheer, er kwamen nog tal van kansen, maar de vermoeidheid begon parten te spelen. De meeste van deze jonge gassies hadden in de afgelopen seizoenen nog nooit twee keer op een dag alles moeten geven. In Vaals werden ze nu echt op de proef gesteld in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Max Kok volbrachten ze deze eerste test met glans.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd de staf verrast door Vincent Veerman, die een aantal overheerlijke Hollandse Nieuwe kwam brengen. De Volendammer stond met een viskar op het orkestfestival in Heerlen. Na de wedstrijd werd Robert Plat opgehaald door zijn ouders. Hij heeft het trainingskamp in Vaals verlaten. Omdat een voetblessure intensief trainen onmogelijk maakte, heeft de technische staf besloten hem te laten vertrekken naar Volendam. Omdat de staf van FC Volendam toch een goed beeld van hem wil hebben, zal hij de komende tijd gevolgd blijven worden om hem in januari opnieuw een trainingsstage te kunnen aanbieden.

In Lemiers speelden de volgende spelers: Jasper van Gelderen (Mitchel Michaelis), Bowedee Burleson (Cerezo Hilgen), Raoul Esseboom, Boyd Stevens, Oscar Wilffert, Rafik El Hamdi, Jessey Kuiper (Danny Tol), Erik Veerman, Henk Veerman, Stefan Plat en Soufiane Reclaoui.

Klik hier voor de foto's




Laatste nieuws